16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Meizu MX3 hands-on review: Ένα Android διαφορετικό από τα υπόλοιπα!

    Ναι, ξέρω τι θα πείτε. Το Meizu MX3 δεν είναι ένα νέο μοντέλο, μάλιστα ήδη έχει βγεί ο αντικαταστάτης του, το MX4, εδώ και λίγους μήνες, οπότε θεωρείται «προηγούμενης» γενιάς. Ωστόσο, τώρα βρήκε το δρόμο του προς τα ελληνικά καταστήματα (μέσω του «Γερμανού») και αξίζει να του ρίξουμε μια -καλή- ματιά…

    meizu mx3 (2)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 139 x 71,9 x 9,1 mm
    • Βάρος: 143 γρ.
    • Οθόνη: 5,1” IPS (1080 x 1800 pixels)
    • Επεξεργαστής: Exynos 5 Octa 5410 (4-core 1,6GHz Cortex A15 + 4-core 1,2GHz Cortex A7)
    • Μνήμη: 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου
    • Συνδεσιμότητα: 3G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n-Wi-Fi hotspot-Wi-Fi Direct, Bluetooth v4.0-A2DP, USB v2.0-MHL-Host, GPS-GLONASS (με A-GPS)
    • Λειτουργικό: Android 4.2, FlyMe 3.0
    • Κάμερα: 8 MPixel, HDR, λήψη 1080p video στα 30 FPS, εμπρόσθια 2 MPixel
    • Μπαταρία: 2.400mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: micro-SIM, αφαιρούμενο πίσω καπάκι
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: USB καλώδιο, φορτιστής (1,5A), εργαλείο αφαίρεσης πίσω μέρους

     

    meizu mx3 (1)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Το Meizu MX3 είναι κατά βάση…πλαστικό. Ούτε ίχνος μετάλλου πάνω του, αλλά το θετικό είναι πως έχει καλή ποιότητα κατασκευής και συναρμογή, ενώ το πίσω μέρος είναι αφαιρούμενο με το ειδικό εργαλείο που υπάρχει στη συσκευασία. Αποκαλύπτει μια μπαταρία που όμως δεν αφαιρείται συν μια υποδοχή micro-SIM…κρίμα που δεν υπάρχει άλλη μια για microSD και περιοριζόμαστε στα 16GB αποθηκευτικού χώρου.

    Από πλευράς κατασκευής και design, λοιπόν, δεν είναι κάτι το φοβερό, για τα σημερινά δεδομένα. Αποδεκτό πάχος και βάροςκαλό grip παρά το glossy πλαστικό, ενώ το power/lock βρίσκεται στο πάνω μέρος, σε στυλ…iPhone.

    meizu mx3 (6) meizu mx3 (8) meizu mx3 (7) meizu mx3 (3)

    Λειτουργικότητα και hardware

    Η οθόνη του MX3 είναι 5,1 ιντσών με ανάλυση 1080p, που θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς από πλευράς ποιότητας απεικόνισης. Ωστόσο, πάσχει λίγο από πλευράς φωτεινότητας και ειδικά σε εξωτερικούς χώρους με έντονο φωτισμό, γίνεται κουραστική. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε ένα Exynos οκταπύρηνο chipset που προσφέρει αξιοπρεπείς επιδόσεις, αλλά απέχει από την κορυφή, φυσικά. Τα 2GB RAM είναι υπερ-αρκετά για τους περισσότερους, ενώ για το χώρο αποθήκευσης είπαμε…τα 16GB είναι λίγα και δεν επεκτείνονται, όμως μόνο αυτή η έκδοση πωλείται στην Ελλάδα.

    meizu mx3 (10) meizu mx3 (5)

    Η συνδεσιμότητα δεν είναι σε πολύ υψηλά standards, καθώς απουσιάζει η υποστήριξη 4G δικτύων και NFC (στην 16άρα έκδοση), αλλά ευτυχώς η microUSB θύρα έχει δυνατότητες MHL και Host, ενώ και ο Wi-Fi controller υποστηρίζει Wi-Fi direct και hotspot. Παρόν είναι και το Bluetooth 4.0, απουσιάζει το ραδιόφωνο.

    meizu mx3 menu

    meizu mx3 menu 2 meizu mx3 antutu

    Η διαφορά του MX3 με τα περισσότερα Android smartphones που δοκιμάζουμε είναι το FlyMe 3.0 interface που «σκεπάζει» το λειτουργικό. Έχει αρκετές τροποποιήσεις σε σχέση με αυτά που ξέρουμε, στα menus, στις γραμμές εργαλείων, τα quick toggles και τα notifications, ακόμα και τα πλήκτρα αφής! Ουσιαστικά υπάρχει ένα πλήκτρο αφής στο κέντρο του κάτω μέρους του MX3, με φωτιζόμενο «κύκλο» να το χαρακτηρίζει, ενώ το “back” και το extra πλήκτρο ρυθμίσεων εμφανίζονται μέσα στα menu και τις εφαρμογές, μόνο όταν χρειάζονται. Το interface αυτό έχει το πλεονέκτημα της ταχύτητας και της ομαλής λειτουργίας, ενώ δεν έχει μεγάλη καμπύλη εκμάθησης, θα το συνηθίσετε γρήγορα. Σε κάποια σημεία, όμως, υστερεί στο πόσο άμεσα μπορείτε να κάνετε κάτι (π.χ. τα quick toggles δεν οδηγούν αμέσως στις εκάστοτε ρυθμίσεις). Δεν παύει να είναι μια ευχάριστη εναλλακτική στα κλασικά Android UIs.

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Αν και 8άρα, η κάμερα του Meizu MX3 αποδείχθηκε αρκετά καλή. Σχετικά υψηλή ποιότητα φωτογραφιών για την κατηγορία της και το macro mode βοηθά τα πλείστα στις κοντινές λήψεις (πάντως η εστίαση σε κοντινά σημεία χωρίς αυτό δεν είναι εύκολη). Το ίδιο έχουμε να παρατηρήσουμε και για τα videos, παρ’ότι περιορίζονται στα 1080p ανάλυσης, αλλά με πολύ υψηλό bitrate, υψηλότερο ακόμη και από σύγχρονων ναυαρχίδων, με αποτέλεσμα εξαιρετική ποιότητα αλλά και μεγάλο μέγεθος αρχείων. Το single-LED flash έχει τυπική απόδοση, ενώ η εμπρόσθια κάμερα των 2 MPixel είναι στα τυπικά επίπεδα που περιμέναμε.

    meizu mx3 (4)

    meizu mx3 camera (1) meizu mx3 camera (2) meizu mx3 camera (3) meizu mx3 camera (4) meizu mx3 camera (5)

    Από πλευράς ήχου, το MX3 αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη. Το ηχείο βρίσκεται στο πίσω μέρος και δεν προϊδεάζει, αλλά στην πράξη είναι πολύ ισχυρό και ταυτόχρονα αποδίδει πολύ ποιοτικό ήχο! Απόλυτα ικανοποιημένοι, λοιπόν, από αυτό.

    Δεν ισχύει το ίδιο και για την αυτονομία, καθώς η μπαταρία των 2.400mAh είναι κάπως μικρή για μια συσκευή με τέτοια τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι, δύσκολα θα βγάλει μια απαιτητική μέρα, ενώ αναμείνατε γύρω στις 4-5 ώρες διαρκούς χρήσης στην καλύτερη.

    meizu mx3 (9)

    Το Meizu MX3 είναι ουσιαστικά ο «πολιορκητικός κριός» της εταιρείας στην ελληνική αγορά και θα ακολουθήσουν περισσότερα μοντέλα της. Όπως είπαμε, είναι η «περυσινή» ναυαρχίδα, αλλά παραμένει μια πολύ καλή συσκευή για κάθε Android χρήστη. Η τιμή της 16GB έκδοσης που διατίθεται μέσω των καταστημάτων «Γερμανός» είναι €309, που το θέτει αντιμέτωπο με άλλες κορυφαίες συσκευές του 2013, αλλά και high-end “minis” του 2014, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και ο υπόλοιπος high-end ανταγωνισμός εκ Κίνας. Αξίζει να είναι στη λίστα των υποψηφίων σας!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles