19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Memo Box. Μία πρωτοποριακή “smart” θήκη αποθήκευσης χαπιών

    Πολλοί συνάνθρωποι μας  με χρόνια προβλήματα υγείας είναι πολλές φορές αναγκασμένοι να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να τηρεί σχολαστικά τις καθημερινές δόσεις, καθώς η μη τήρηση της δοσολογίας μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία του ασθενούς. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Tiny Logics, παρατηρώντας το πόσο σημαντικό είναι για έναν ασθενή να τηρεί το καθημερινό και εβδομαδιαίο πρόγραμμα του, δημιούργησαν το Memo Box, μία smart συσκευή, η οποία συνεργάζεται με μία μεγάλη γκάμα από smartphones και έρχεται να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές πλαστικές θήκες χαπιών.

    memo box_2

    Το Memo Box διαθέτει ένα εξαιρετικά compact μέγεθος και πρόκειται για μία ελαφριά συσκευή, η οποία μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σχεδόν παντού, ενώ είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί ο κάτοχος του να αποθηκεύσει σε αυτή διαφόρων ειδών χάπια, βιταμίνες και άλλου είδους φαρμακευτικά υλικά. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένους αλγορίθμους και high-tech σένσορες, η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να μαθαίνει από τις ανάγκες, τις συνήθειες και το πρόγραμμα του χρήστη του και επικοινωνώντας με το ειδικά σχεδιασμένο application να τον ενημερώνει εάν έχει παραλείψει μία δόση. Ενδεικτικό των δυνατοτήτων του smart Memo Box είναι ότι «καταλαβαίνει» εάν ο χρήστης του δεν έχει ανοίξει το καπάκι του για μεγάλο χρονικό διάστημα και τον ενημερώνει μέσω alerts. Επιπλέον, το Memo Box δύναται να αντιληφθεί εάν ο χρήστης του έχει ανοίξει δύο φορές το καπάκι, προειδοποιώντας τον ότι  έχει παραβεί την δοσολογία του.  Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι υπεύθυνοι του, το συνοδευτικό application θα συνεργάζεται με iPhones (4S έως 6 Plus), Samsung Galaxy S (4/5), Samsung Note 3, Galaxy Nexus (4/5).

    memo-box_1

    Οι δημιουργοί του Memo Box πρόσφατα ξεκίνησαν να τρέχουν μία καμπάνια στο Kickstarter με σκοπό να συγκεντρώσουν το ποσό των 48.000 δολαρίων για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με μεγαλύτερη ευκολία την έξυπνη ιδέα τους, ενώ εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα το Memo Box θα είναι έτοιμο τον Μάιο του 2015.

    http://youtu.be/C1K4WYvme6U

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles