18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Lifelogging: Καταγράφοντας όλη τη ζωή σας με την κάμερα Memoto

    Το σενάριο ακούγεται συναρπαστικό και τρομακτικό. Μία κάμερα που θα «καρφιτσώνεται» στο πουκάμισο ή το μπλουζάκι σας, θα τραβά μία φωτογραφία από τον αισθητήρα των 5 MP κάθε 30 δευτερόλεπτα, καταγράφοντας μία ολόκληρη ζωή. Το project του Σουηδικού startup Memoto, κάνει το ντεμπούτο το στο Kickstarter και ζητά από τους tech fans να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή της, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι όσοι συμμετάσχουν στην καμπάνια, θα αποκτήσουν μία Memoto στην τιμή των 199 δολαρίων, όταν οι υπόλοιποι, που θα θελήσουν να την αγοράσουν από το εμπόριο, θα την αγοράσουν στα 279 δολάρια.

    Τι κάνει την Memoto διαφορετική από την GoPro παραδείγματος χάριν; Δύο πράγματα. Το κομψότατο design της που μπορεί να «φορεθεί» ως άλλο fashion gadget, αλλά και το πολύ φιλικό  interface στην σουίτα διαχείρισης των εικόνων της ζωή σας. Και ναι, η βασικότερη διαφορά είναι ότι η GoPro «κάθεται» στο κράνος σας. Μία άλλη κάμερα, η Looxcie, που μοιάζει με gadget που είχαν στη διάθεσή τους ιδιωτικοί detectives της δεκαετίας του 1990, κυκλοφορεί στην τσέπη σας. Η Memoto, είναι φτιαγμένη για να βρίσκεται… πάνω σας.

    Mark our words. Με projects σαν αυτό, της Memoto και με την έλευση του Project Glass της Google, το lifelogging η ζωή που είναι συνεχώς καταγεγραμμένη και μοιράζεται, κάνει το ντεμπούτο της σαν διαδικασία, καθιστώντας το Facebook ως μία παιδική αρρώστια μπροστά σε αυτό που ακολουθεί.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles