21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    MentisVR: η κυπριακή εταιρεία τεχνολογίας που αλλάζει τους κανόνες του ποδοσφαίρου

    Φαίνεται  να μην είναι καθόλου τυχαίο που σε μια πρόσφατη συνέντευξη του, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτυ Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει η φυσική κατάσταση (με τη λογική του ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ έχουν υψηλή φυσική κατάσταση), αλλά το μυαλό. Όπως δείχνουν αρκετές επιστημονικές έρευνες, η ικανότητα λήψης γρήγορων αποφάσεων στο ποδόσφαιρο είναι ύψιστης σημασίας και διακρίνει, τους ελίτ ποδοσφαιριστές από τους υπόλοιπους.

    Στην εξάσκηση του μυαλού, και ειδικά των νοητικών λειτουργιών της Προσοχής και Αντίληψης, στοχεύει και η καινοτόμος κυπριακή εταιρεία MentisVR που συστάθηκε από ομάδα Ψυχολόγων και Νευροεπιστημόνων, μαζί με τον πρώην διεθνή τερματοφύλακα Urko Pardo.

    Το πρώτο προϊόν της εταιρείας που φέρει την ονομασία VKEEPR, στοχεύει στην εξάσκηση των νοητικών λειτουργιών σε τερματοφύλακες μέσω τεχνολογίας Εικονικής Πραγματικότητας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στους τερματοφύλακες να εκτελούν μέσα σε ρεαλιστικές συνθήκες, έργα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με βάσει επιστημονικά δεδομένα από σχετικές έρευνες που αφορούν την γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου.

    Να σημειωθεί ότι η επαγγελματική έκδοση του VKEEPR χρησιμοποιείται ήδη κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο με πολύ καλά αποτελέσματα από την ομάδα του Άρη Λεμεσού, η οποία έχει εγκαταστήσει στο προπονητικό της κέντρο ένα υπερσύγχρονο σύστημα Εικονικής Πραγματικότητας. Παράλληλα, η ομάδα τερματοφυλάκων του Άρη, υπό την εποπτεία του προπονητή της Τάκη Τάκη, χρησιμοποιεί την φορητή έκδοση του VKEEPR μέσα στο γήπεδο για σκοπούς προθέρμανσης πριν από τους αγώνες. Την φορητή έκδοση του VKEEPR χρησιμοποιεί επίσης πιλοτικά και η ομάδα του Διγενή Ακρίτα Μόρφου για την εξάσκηση των τερματοφυλάκων της.

    Να σημειωθεί ότι εταιρεία MentisVR βρίσκεται ήδη σε επαφή με αρκετές μεγάλες ομάδες του εξωτερικού με στόχο την προώθηση του VKEEPR στην διεθνή αγορά. Μάλιστα, στις 8-9 Δεκεμβρίου στο διεθνές συνέδριο Sports Tech Nation 2021 (https://www.sportstechnation.com/) στο οποίο η εταιρεία συμμετέχει μαζί με γνωστούς άλλους ομιλητές, όπως ο προπονητής της Barcelona FC Xavi Hernandez, ο Διευθυντής Καινοτομίας της UEFA Charles Fremont, και άλλες γνωστές προσωπικότητες από το χώρο του ποδοσφαίρου, αναμένεται να παρουσιαστούν και τα πρώτα αποτελέσματα από τη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles