21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μερίδιο αγοράς κοντά στο 30%-35% στοχεύει η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ με την κάθοδο της στην Κύπρο

    Αυξημένη κινητικότητα φαίνεται να αναπτύσσεται στις μεγάλες κυπριακές αλυσίδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών προϊόντων που ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα του λιανεμπορίου, όπως αυτή προδιαγράφεται… από την κάθοδο της γνωστής αλυσίδας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στην Κύπρο.

    Η επέκταση της φυσικής  παρουσίας  της εταιρείας στο νησί, με τα πρώτα δυο καταστήματα  ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ σε Λευκωσία και Λεμεσό να ανοίγουν επίσημα τις πύλες τους για το κοινό στις 12 Ιουλίου 2021, δημιουργεί ασφαλώς νέα δεδομένα στην κυπριακή  λιανική αγορά ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών προϊόντων, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη αλυσίδα του τομέα, που από το μικρό μαγαζί του Παναγιώτη Κωτσόβολου στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αριστείδoυ το 1950, κατάφερε πενήντα πέντε χρόνια μετά ( το 2005) να ενώσει εξ ολοκλήρου τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Dixons των 1.300 φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων με 40.000 εργαζόμενους σε 28 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

    Το ευρηματικό σλόγκαν «όλα χωρίς λεφτά» που έγινε «συνώνυμο» με την εταιρεία στην Ελλάδα, φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία θα προσφέρει και στην Κύπρο το πρόγραμμα των άτοκων δόσεων ενώ θα προσφέρει και καταναλωτικά δάνεια από δικά της κεφάλαια, και όχι μέσω τραπεζών.

    Μιλώντας στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου MCW ( Mobile Connected World ) που διοργάνωσε η Smart Press στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, Γιάννης Βασιλάκος, ανέφερε πως επίκεινται πολύ σημαντικές επενδύσεις για το 2021. Οι επενδύσεις αυτές δεν θα αφορούν μόνο τα καταστήματα , αλλά τον τομέα της τεχνολογίας και την εμπειρία πελάτη. Όπως είπε , από τα 13 εκατ. ευρώ επενδύσεις το φετινό οικονομικό έτος, τα 7 εκατ. θα αφορούν τεχνολογικές λύσεις οι οποίες θα δώσουν ένα πολύ διαφορετικό back office και θα ενδυναμώσουν σημαντικά την εμπειρία του πελάτη. Επίσης, ξεκινά η επέκταση στην Κύπρο με δύο πολύ δυνατά καταστήματα. Όπως επεσήμανε, στόχος στην Κύπρο είναι να επιτευχθεί μερίδιο αγοράς κοντά στο 30%-35%. Ένας πολύ φιλόδοξος στόχος, που αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για επεκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

    Το πλάνο περιλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις την επόμενη διετία. Και ο λόγος είναι ότι ετοιμάζεται μία νέα συγχρονη αποθήκη στην Αττική, που θα είναι η μεγαλύτερη αποθήκη για εταιρεία λιανεμπορίου, με πολλούς – πολλούς αυτοματισμούς και ρομποτικά συστήματα ενώ οσοι γνωρίζουν τα σχέδια, λένε ότι θα είναι πραγματικά game changer!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles