13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Augmented Reality headset της Meta είναι μία καλή εναλλακτική στο Hololens!

    Δε χωράει αμφιβολία ότι η Microsoft μας άφησε όλους έκπληκτους με τις πραγματικά εντυπωσιακές δυνατότητες του Hololens, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι με κόστος κοντά στα 3.000$ (για το SDK) νομίζουμε ότι είναι πολύ παραπάνω από ότι θα περιμέναμε. Παρόλα αυτά, η Meta μία μίκρη startup εταιρεία έχει στα σκαριά μία εναλλακτική και πιο οικονομική λύση στον τομέα του Augmented Reality, η οποία θα βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000$, κοστίζοντας 949 δολάρια!

    meta 2 b

    To Meta 2 που σύμφωνα με τους κατασκευαστές του θα κάνει την εμφάνιση του στο τρίτο τρίμηνο του 2016 και όπως μπορείτε να φανταστείτε το γεγονός ότι η τιμή του είναι θα είναι πολύ πιο χαμηλή από το Hololens σημαίνει ότι από κάπου θα έχει γίνει κάποια «θυσία». Στην περίπτωση του Meta 2, η «θυσία» έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα πρέπει απαραιτήτως να συνδεθεί σε κάποιον σχετικά δυνατό υπολογιστή, ενώ η πρόταση της Microsoft μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομη μονάδα. Τώρα βέβαια θα πρέπει να δούμε στην πράξη κατά πόσο το Meta 2 θα αποτελέσει μία αξιόλογη εναλλακτική ή ένα θα είναι μία συσκευή που θα… συμβιβάζεται με την «κατωτερότητα» της. Αναμφίβολα, αναμένονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία από τον κόσμο του Augmented Reality μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Meta.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles