21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Meta: Η speech A.I. της αναγνωρίζει περισσότερες από 4.000 γλώσσες!

    Ήδη γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι με την A.I. έχει χοντρύνει πάρα πολύ και οι περισσότερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας επιχειρούν να κάνουν το δικό τους… breakthrough. Η Meta φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το τρένο των εξελίξεων, για αυτό και όπως έγινε γνωστό πρόσφατα κατάφερε να ολοκληρώσει την ανάπτυξη και να κάνει διαθέσιμα τα εργαλεία που αφορούν σε ένα open-source speech AI μοντέλο, το οποίο είναι σε θέση να αναγνωρίσει περισσότερες από 4.000 καθομιλούμενες γλώσσες, προσφέροντας μάλιστα τη δυνατότητα για παραγωγή text-to-speech σε παραπάνω από 1.100 εξ’ αυτών.

    H εν λόγω AI ονομάζεται Massively Multilingual Speech (MMS) και σύμφωνα με τους δημιουργούς της πρόκειται για ένα MMS project που βοηθάει στη διατήρηση της διαφορετικότητας της γλώσσας, ενθαρρύνοντας τους ερευνητές στο να «κτίσουν» πάνω στα θεμέλια της. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του εν λόγω project, η Meta διαθέτει δωρεάν τα software εργαλεία που αφορούν την MMS, έτσι ώστε η επιστημονική κοινότητα να μπορέσει να αναπτύξει τα δικά της μοντέλα που θα έχουν ως στόχο να διατηρήσουν την γλωσσική διαφορετικότητα που έχουμε στην ανθρωπότητα. Όπως αντιλαμβάνεστε, για να μπορέσει να προχωρήσει το εν λόγω project, αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς οι developers έπρεπε να ανακαλύψουν text-to-speech μοντέλα μέσω audio δεδομένων, κάνοντας παράλληλη χρήση των δυνατοτήτων των εξελιγμένων αλγορίθμων και του machine learning.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles