14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μετά την ανακοίνωση των Windows Phone 8, μήπως ετοιμάζεται και το Microsoft Phone;

    Όπως μεταδίδει το Reuters, ένας αναλυτής της Wall Street ισχυρίζεται ότι η Microsoft ετοιμάζει το δικό της smartphone, με στόχο να “βοηθήσει” τις πωλήσεις του λειτουργικού της συστήματος.


    Η άποψη του -η οποία σημειωτέον δεν επιβεβαιώνεται από την ίδια τη Microsoft- δημοσιεύτηκε μία μέρα μετά την παρουσίαση των Windows Phone 8 από την αμερικανική εταιρεία και την ίδια εβδομάδα κατά την οποία ανακοίνωσε τη δική της ταμπλέτα, Surface.

    “Πηγές από τη βιομηχανία μας αναφέρουν ότι η Microsoft μπορεί να συνεργάζεται ήδη με κάποιον κατασκευαστή για την ανάπτυξη του δικού της Windows 8 smartphone” γράφει ο αναλυτής της Nomura, Rick Sherlund σε σημείωμα προς πελάτες την Πέμπτη.

    Τα Windows Phone 8 αναμένεται να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο, με τη Microsoft να φιλοδοξεί να δημιουργήσει “αίσθηση”, αλλά και να ανεβάσει το μερίδιο αγοράς της στην παγκόσμια αγορά που φτάνει μόλις το 2%.

    “Μετά την παρουσίαση της δικής της ταμπλέτας, μία παρόμοια κίνηση στον τομέα των κινητών τηλεφώνων συζητείται αρκετά, καθώς η αμερικανική εταιρεία έχει λίγα να χάσει από μία σχετική προσπάθεια”, αναφέρει σχετικά ένας άλλος αναλυτής λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική σημασία των smartphones στην αγορά, καθώς και τις “φτωχές” έως τώρα πωλήσεις των Windows Phone smartphones.

    “Η Microsoft δεν μπορεί να αντέξει άλλο τα κινητά που ενσωματώνουν το λειτουργικό της να μην έχουν πωλήσεις. Πρέπει να βρει τον τρόπο να τα καταφέρει” αναφέρει ο Sid Parakh, αναλυτής της εταιρείας αμοιβαίων κεφαλαίων McAdams Wright Ragen. “Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του οράματός της για integrated devices”.

    Αν, πάντως, η Microsoft κατασκευάσει το δικό της smartphone, αυτό θα ήταν ένα “πλήγμα” για τη Nokia, που έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό Windows Phone στο πλαίσιο μίας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Η φινλανδική εταιρεία συνεργάζεται στενά με τη Microsoft, ετοιμάζοντας ήδη Windows Phone 8 μοντέλα, ενώ τα ήδη διαθέσιμα Lumia smartphones της (από τις κορυφαίες επιλογές έως τώρα του λειτουργικού στην αγορά) θα λάβουν μία ειδική αναβάθμιση (Windows Phone 7.8), που θα τα βοηθήσει να παραμείνουν ανταγωνιστικά τους επόμενους μήνες.

    Η κυκλοφορία του δικού της smartphone θα φέρει, όμως, τη Microsoft σε ανταγωνισμό και με τη Samsung, την HTC και τη Huawei, οι οποίες θα είναι οι πρώτες εταιρείες που θα κυκλοφορήσουν Windows Phone 8 smartphones εντός του τρέχοντος έτους. Από την άλλη, κάποιος μπορεί να επισημάνει πάνω στο ζήτημα τις φήμες που θέλουν και την ανακοίνωση της ταμπλέτας της Microsoft να “ξάφνιασε” τους κατασκευαστές του χώρου, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν ήταν ενημερωμένοι για μία τέτοια κίνηση από την αμερικανική εταιρεία.

    Ας θυμηθούμε, πάντως, και το γεγονός ότι η Microsoft έχει ξαναδοκιμάσει να μπει στο χώρο των κινητών (όχι με ιδιαίτερη επιτυχία), με τα Kin handsets το 2010.

    Πηγή: Reuters

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles