17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Μετά την Apple με το iMessage, πλέον και το WhatsApp υποστηρίζει encrypted chats

    Αναμφίβολα το ζήτημα της ασφάλειας των προσωπικών μας συνομιλιών μέσω social media ή IM υπηρεσίες έχει πολύ μεγάλη σημασία, ειδικά τον τελευταίο καιρό, μετά τη διαμάχη μεταξύ Apple και FBI που σίγουρα θα διαβάσατε την εξέλιξή της. Σήμερα λοιπόν το WhatsApp ανακοίνωσε οτι όλα τα μηνύματα, φωτογραφίες, φωνητικές κλήσεις και βίντεο που ανταλάσσονται μεταξύ των συνδρομητών του είναι πλέον κρυπτογραφημένα πλήρως. Αυτό σημαίνει οτι κανείς δεν μπορεί να έχει πλέον πρόσβαση στο τι ανταλάσσετε μεταξύ σας, εκτός από τα άτομα που λαμβάνουν μέρος στις συνομιλίες. Έτσι ακόμα και αν κληθεί κάποια στιγμή στο μέλλον το WhatsApp από κάποια κυβέρνηση, δικαστήριο κλπ να δώσει πληροφορίες για κάποια μηνύματα, δεν θα το κάνει γιατί πολύ απλά δεν θα μπορεί.

    iphone-screenshot

    Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών η δημοφιλής IM υπηρεσία είχε βελτιώσει αρκετά την κρυπτογράφηση των συνομιλιών των εγγεγραμμένων χρηστών της, αλλά ποτέ ξανά σε πλήρη βαθμό (end-to-end). Η σημερινή ανακοίνωση της WhatsApp αφορά επίσης όλες τις πλατφόρμες για τις οποίες διαθέτει εφαρμογή, έτσι οι κάτοχοι Android, iOS, H/Y και Windows Phone θα μπορούν να απολαμβάνουν ασφαλή επικοινωνία, χωρίς… άγχος.

    Το WhatsApp είναι – σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές- η μεγαλύτερη messaging υπηρεσία με πάνω από 1 δις χρήστες, ενώ ανήκει στο Facebook, για το οποίο αρκετοί δεν περίμεναν οτι θα είναι τόσο «ευαίσθητο» σε θέματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων, συνομιλιών κλπ. Η νέα, αναβαθμισμένη έκδοση του WhatsApp ξεκίνησε από σήμερα την σταδιακή διάθεσή της σε όλες τις πλατφόρμες που υποστηρίζει.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles