17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μετά τις Twitter & Meta ήρθε και η σειρά της Amazon, με 10.000 απολύσεις!

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Amazon σχεδιάζει να απολύσει περίπου 10.000 άτομα από το προσωπικό της, που εργάζονται σε εταιρικούς και τεχνολογικούς ρόλους, αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα.

    Σε ξεχωριστό δημοσίευμα, η Wall Street Journal επικαλέστηκε πηγή, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους.

    Υπολογίζεται πως οι συγκεκριμένες περικοπές θα είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία του τεχνολογικού κολοσσού και πως θα επηρεάσουν πρωτίστως τα τμήματα συσκευών, λιανικής και HR.

    Οι αναφερόμενες απολύσεις θα αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Amazon και το 3% των εταιρικών εργαζομένων της.

    Η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των περικοπών που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Η Meta ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απολύει περισσότερο από το 13% του προσωπικού της -πάνω από 11.000 άτομα- και η Twitter απέλυσε περίπου το ήμισυ του δυναμικού της, μετά την εξαγορά από τον Musk.

    Η Amazon μετρούσε προσωπικό 798.000 ατόμων στο τέλος του 2019 και 1,6 εκατομμύρια πλήρους και μερικής απασχόλησης στις 31 Δεκεμβρίου 2021, αύξηση 102%. Οι New York Times ανέφεραν ότι ο συνολικός αριθμός των απολύσεων «παραμένει ρευστός» και πως μπορεί να αλλάξει.

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles