18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μετά το WhatsApp και το Facebook σταματά την υποστήριξη του Blackberry OS

    Μετά το τέλος της υποστήριξης των εφαρμογών για smartphones που τρέχουν λειτουργικό της BlackBerry από το WhatsApp (που ανήκει στο Facebook) ήταν απλά θέμα χρόνου να γίνει το ίδιο και από το ίδιο το Facebook. Έτσι, οι χρήστες BlackBerry συσκευών (με λειτουργικό της εταιρείας) θα μπορούν να κάνουν χρήση του Facebook μόνο μέσω του browser και όχι μέσω της επίσημης εφαρμογής.

    blackberry-classic-front

    Ο Lou Gazzola, εκ μέρους της BlackBerry, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την απόφαση αυτή, καθώς ξέρουμε ότι πολλοί χρήστες λατρεύουν αυτές τις εφαρμογές. Παλέψαμε για να συνεργαστούμε με το WhatsApp και το Facebook, ώστε να αλλάξουν γνώμη, αλλά μέχρι στιγμής, ισχύουν οι αποφάσεις τους. […] Δουλεύουμε σκληρά ώστε οι τελικοί χρήστες να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία και μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων αυτών, αναζητούμε εναλλακτικές».

    Από την άλλη, η ίδια η BlackBerry δεν φαίνεται πρόθυμη να στηρίξει το λειτουργικό της, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο και με έναν τρόπο «ελκυστικό» προς τον κόσμο. Ήδη έχει κυκλοφορήσει μια συσκευή εξοπλισμένη με Android (το Priv), ενώ από πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της εταιρείας προκύπτει ότι το 2016 θα δούμε τις νέες συσκευές της BlackBerry μόνο με Android. Έτσι, δεν είναι περίεργο ότι άλλες εταιρείες εγκαταλείπουν σταδιακά το οικοσύστημα της, ακόμα και αν μιλάμε για εταιρείες με τεράστια βάση χρηστών, όπως είναι η Facebook.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles