18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Μετά το WhatsApp και το Viber προσθέτει κρυπτογράφηση end-to-end!

    Ακολουθώντας την κίνηση του WhatsApp, το Viber προσθέτει και αυτό κρυπτογράφηση end-to-end στην πλατφόρμα του αποτελώντας ένα ακόμη app που προσπαθεί να ενισχύσει την ασφάλεια των χρηστών.

    SecurityFeatures

    Το Viber, μια εφαρμογή με πάνω από 700 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως, εγκαινιάζει την κρυπτογράφηση end-to-end σε κλήσεις, μηνύματα και ομαδικές συνομιλίες, ενώ χάρη σε μία νέα λειτουργία σας επιτρέπει να κρύβετε συνομιλίες.

    Η νέα δυνατότητα κρυπτογράφησης θα είναι διαθέσιμη για τις mobile, tablet και desktop versions του Viber, μαζί με το update 6.0 και έναν έλεγχο ταυτότητας μέσω QR Code που είναι απαραίτητος για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία.

    device-1

    H κρυπτογράφηση θα έρθει μαζί με διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας τα οποία θα εμφανίζονται με τη μορφή μιας κλειδαριάς στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

    H γκρι κλειδαριά θα σημαίνει ότι η συνομιλία (αφορά και κλήσεις και μηνύματα) είναι πλήρως κρυπτογραφημένη. Θα υπάρχει επίσης η επιλογή μιας πράσινης κλειδαριάς με την οποία θα μπορείτε επιπλέον να ελέγχετε την ταυτότητα των χρηστών πριν από κάθε συνομιλία ή να τους παρακολουθείτε συνεχώς, ενώ η κόκκινη κλειδαριά θα εμφανίζεται αν ένας αξιόπιστος χρήστης δεν έχει κάνει έλεγχο ταυτότητας . Αυτό μπορεί να συμβεί αν πραγματοποιήσει αλλαγή συσκευής ή κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα μέσω κάποιας επίθεσης.

    HiddenChatsPR

    Η δυνατότητα κρυπτογράφησης end-to-end για το Viber θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες ξεκινώντας από τη Βραζιλία, στο Ισραήλ, στη Λευκορωσία και την Ταϊλάνδη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles