14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Metal Gear Solid V: Ground Zeroes review

    Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί ένα σύντομο παιχνίδι ως πρόλογος για έναν μεγαλύτερο τίτλο. Ειδικά στην πλατφόρμα της Sony, είναι μάλλον σύνηθες φαινόμενο. Το Metal Gear Solid V: Ground Zeroes απευθύνεται σε όσους… δεν μπορούν να περιμένουν το Phantom Pain, που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρουμε πότε θα διατεθεί.

    ground-zeroes-splash

    Με την ιστορία του Solid Snake να έχει γράψει επίλογο στο Guns Of The Patriots, στο Metal Gear Solid V πρωταγωνιστεί ο Big Boss, γνωστός στην ευρύτερη ιστορία του franchise ως Naked Snake και Punished Snake. Η υπόθεση τώρα εξελίσσεται όχι στο μέλλον (που έτσι κι αλλιώς το «μέλλον» ήταν το 2014!) αλλά στο 1975, κοντά στα γεγονότα του Βιετνάμ, της Κούβας, κτλ. Ως Big Boss πρέπει να διεισδύσεις σε μία στρατιωτική βάση και να διασώσεις δύο αιχμάλωτους συμμάχους σου, την Paz και τον Chico.

    Κάπου εδώ αρχίζεις να γνωρίζεις τον ανοιχτό κόσμο του νέου MGS. Δεν ακολουθείς πλέον ένα προκαθορισμένο «μονοπάτι». Αντίθετα, έχεις κάθε φορά συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους μπορείς να διεκπεραιώσεις με πολλαπλές προσεγγίσεις. Για να μπεις π.χ. σε μία περιοχή υψίστης ασφαλείας, μπορείς να κρυφτείς σε ένα φορτηγό και να σε μεταφέρουν εν αγνοία τους οι εχθροί από την κύρια πύλη, να ακολουθήσεις με τα πόδια μία πλάγια οδό, αποφεύγοντας κάμερες και περιπόλους, κ.ά. Το στοιχείο του stealth είναι ισχυρό, πολύ περισσότερο από ότι στο MGS 4, αλλάζοντας αισθητά το gameplay. Με λίγες μόνο σφαίρες μπορείς να σκοτωθείς, αλλά είναι ταυτόχρονα δύσκολο να αποφύγεις τις ένοπλες συμπλοκές, καθώς οι φύλακες είναι πολύ καχύποπτοι. Μπορείς πάντως να τους αφοπλίζεις διακριτικά και να τους ανακρίνεις ή να τους σκοτώνεις… ή πρώτα να τους ανακρίνεις και μετά να τους σκοτώνεις!

    Διάβασε το υπόλοιπο review στο gameslife.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles