14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μετατρέποντας 40 Samsung Galaxy S5 σε ένα Bitcoin mining rig!

    Στις μέρες μας τα περισσότερα smartphones είναι πολύ πιο ισχυρά από κάποιους υπολογιστές που έκαναν ντεμπούτο στην αγορά πριν από αρκετά χρόνια. Επομένως, γιατί μια ομάδα από smartphones να μην είναι τόσο ισχυρά όσο ένα σύγχρονο PC που κοστίζει λίγο περισσότερα από 2.000 δολάρια;

    Bitcoin mining rig

    Αποδεικνύεται, ότι χρειάζονται μόλις 8 Galaxy S5 smartphones για να προχωρήσεις σε εξόρυξη bitcoin. Στην πράξη, τα smartphones καταναλώνουν πιο μικρά ποσά ενέργειας από ένα PC κατά το Bitcoin mining.

    Σαν μέρος της πρωτοβουλίας «Upcycling», η Samsung θέλησε να δείξει στους άλλους κατασκευαστές smartphones ότι ακόμη και συσκευές δυο ετών παραμένουν χρήσιμες και ότι μπορούν να μετατραπούν σε κάτι νέο, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία δημιούργησε ένα Bitcoin mining rig, αποτελούμενο από 40 Galaxy S5 smartphones. Διαθέτει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, που η Samsung δημιούργησε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο “green” project της.

    Να σημειωθεί, ότι εκτός από το συγκεκριμένο Bitcoin mining rig, η Samsung παρουσίασε και μερικά ακόμη smartphones και tablets στα οποία έδωσε …διαφορετικές χρήσεις, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου προγραμματιστών που έλαβε χώρα στο San Francisco. Μεταξύ αυτών, ήταν και ένα παλαιότερο Samsung Galaxy Tab tablet που έχει μετατραπεί σε Ubuntu laptop καθώς και ένα Galaxy S3 προγραμματισμένο να παρακολουθεί ένα ενυδρείο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles