20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Metaverse για παιδιά ετοιμάζουν Lego και Epic Games

    Δύο τεράστιες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να φτιάξουν ένα metaverse φιλικό και εντελώς ακίνδυνο για τα παιδιά. Πρόκειται για τις γνωστές Lego και Epic Games, οι οποίες σε κοινή ανακοίνωση γνωστοποίησαν τα μελλοντικά τους σχέδια. Τα όρια και τα χαρακτηριστικά του νέου αυτού metaverse είναι ασαφή μέχρι στιγμής. Αυτό που αποκάλυψαν οι δύο εταιρείες είναι ότι ο εικονικός αυτός κόσμος θα έχει οικογενειακό χαρακτήρα και θα είναι διασκεδαστικός, με επίκεντρο την ασφάλεια των παιδιών. Πως ακριβώς θα γίνει αυτό, αναμένεται να το δούμε στο μέλλον.

    Είναι γεγονός ότι η Epic διαθέτει εμπειρία στη δημιουργία virtual κόσμων, μέσω το εξαιρετικά δημοφιλούς Fortnite, ενώ η Lego έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα video games, με πρόσφατο λανσάρισμα το Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Την ίδια στιγμή, δύο από τα πιο δημοφιλή online παιχνίδια, το Minecraft και το Roblox, προσφέρουν μια παρόμοια εμπειρία κατασκευών με τουβλάκια, όπως αυτά της Lego.

    Υπενθυμίζεται ότι η Epic έχει και στο παρελθόν αναφερθεί στη δημιουργία ενός φιλικού για τα παιδιά metaverse. Προς το παρόν όμως, οι εταιρείες δεν ανέφεραν πότε θα υλοποιηθεί το πλάνο τους ούτε πως θα μοιάζει αυτό.

    Διαβάστε επίσης:

    Είναι γεγονός! Η Lara Croft επιστρέφει με νέες συναρπαστικές περιπέτειες (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles