18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Metropol Parasol. Μία απίστευτη ξύλινη κατασκευή στη Σεβίλλη (photos & video)

    Μία εντυπωσιακή κατασκευή στην πλατεία La Encarnacion σε μία παλιά συνοικία της Σεβίλλης, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ξύλινες κατασκευές στον κόσμο (κατά κάποιους, τη μεγαλύτερη). Το Metropol Parasol, που εντυπωσιάζει κάθε παρατηρητή από την πρώτη φωτογραφία, σχεδιάστηκε από το Γερμανό αρχιτέκτονα Jurgen Mayer-Hermann και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2011. Έχει ύψος 26 μέτρα και διαστάσεις 150×70 μέτρα, ενώ, κατά κάποιους, μοιάζει με γιγαντιαία… μανιτάρια, με την ονομασία που του δίνουν να είναι “Las Setas de la Encarnacion” (τα μανιτάρια του Εncarnacion).

    metropol parasol 04

    Η κατασκευή του Metropol Parasol αποτελείται από έξι “ομπρέλες” (“parasols” στα ισπανικά) στο σχήμα γιγαντιαίων μανιταριών (“las setas”), με το σχεδιασμό τους να εμπνέεται από τους θόλους του καθεδρικού ναού της Σεβίλλης, αλλά και τα δέντρα της κοντινής Plaza de Cristo de Burgos.

    metropol parasol 06

    Η Σεβίλλη είναι, έτσι κι αλλιώς, μία πόλη με μεγάλη ανάγκη για… σκιά, ειδικότερα τους θερινούς μήνες όπου η ζέστη, η υγρασία, αλλά και οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν τις περιηγήσεις κάτω από τον ήλιο.

    metropol parasol 02

    Η εντυπωσιακή αυτή κατασκευή για την πόλη διαθέτει τέσσερα επίπεδα, το Level 0 στεγάζει το Antiquarium με τα ερείπια των ρωμαϊκών και μαυριτανικών χρόνων που βρέθηκαν στο σημείο να εκτίθενται σε ειδικό μουσείο, στο Level 1 βρίσκεται η κεντρική αγορά του Metropol Parasol, ενώ τα Level 2 και 3 προσφέρουν πανοραμικές βεράντες με τις καλύτερες θέες του κέντρου της Σεβίλλης.

    metropol parasol 03

    Η κατασκευή του Metropol Parasol ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου του 2005, με το εκτιμώμενο κόστος του να είχε υπολογιστεί στα 50 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του project τον Ιούνιο του 2007. Ωστόσο, δύο μήνες πριν το deadline, η εταιρεία μηχανικών που είχε αναλάβει το έργο ενημέρωσε τη δημοτική αρχή ότι η δομή του ήταν ανέφικτη με τον τρόπο που είχε σχεδιαστεί.

    metropol parasol 05

    Τελικά, μετά από αρκετές καθυστερήσεις, η κατασκευή ήταν έτοιμη το 2009, για να ανοίξει στο κοινό το 2011, με το συνολικό της κόστος να πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ, προκαλώντας μάλιστα και αρκετές αντιπαραθέσεις για το ζήτημα, αλλά και πολλές αμφισβητήσεις.

    metropol parasol 07

    Όπως και να έχει, για τον απλό παρατηρητή, το Metropol Parasol είναι εντυπωσιακό. Ομπρέλα, μανιτάρι ή μία γιγαντιαία… βάφλα κατά άλλους, αποτελεί ένα από τα “εμβλήματα” της σύγχρονης Σεβίλλης, που μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα μόνο σε φωτογραφίες ή video.

    metropol parasol 01

    Time Lapse – Metropol Parasol Sevilla from ordmar on Vimeo.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles