23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Μην πας διακοπές χωρίς αυτό. To app για Android που κοστίζει τσάμπα

    Περίπου 400.000 εφαρμογές κυκλοφορούν στο Android Market Store. Θα αρχίσει να ζαλίζεται ο εγκέφαλος σου αν αρχίσεις να ψάχνεσαι. Πολλές από αυτές, προφανώς οι περισσότερες δεν θα σου αλλάζουν τη ζωή. Κάποιες όμως θα σε διευκολύνουν στην καθημερινότητα σου Και πιο συγκεκριμένα το application Wind Travel by Xperia που συγκεντρώνει ποιοτικές πληροφορίες για ταξίδια, είναι ένας καλός οδηγός για κάθε εξόρμηση σου.

    Το καλό με το application Wind Travel είναι ότι συστήνει προορισμούς ανάλογα με τη χρονική περιόδο που πραγματοποιείς την αναζήτηση. Για παράδειγμα αν ανατρέξεις τώρα, οι προτάσεις θα αφορούν σε χιονοδρομικά κέντρα, σαλέ, ορεινά μέρη, χωριά αλλά και μεγαλουπόλεις. Αντίστοιχα το καλοκαίρι το μενού αλλάζει σε μαγευτικές παραλίες και ξενοδοχειακά καταλύματα, πάντα σε συνεργασία με το Travel Guide του Τάσου Δούση (τον ξέρεις από την εκπομπή Εικόνες).

    Την εφαρμογή θα την βρει εδώ ή με ένα γρήγορο search στο Android Market με το όνομα της. Είναι σχεδιασμένη για χρήση σε Sony Ericsson Xperia smartphones, ωστόσο μπορεί να «τρέξει» το ίδιο ικανοποιητικά στις περισσότερες συσκευές με Android. Το μέγεθος του app είναι 10MB περίπου, γιατί περιλαμβάνει υλικό όπως εικόνες, πληροφορίες σημείων ενδιαφέροντος (POI’s), τηλέφωνα και συντεταγμένες χάρτη που θα φανούν χρήσιμα σε κάθε χρήστη που θέλει να ταξιδέψει στις ομορφιές της ημεδαπής.

    Αυτό που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η ευχρηστία. Θα νιώσεις από την αρχή σαν στο σπίτι σου, ενώ η αρχική οθόνη συγκεντρώνει αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Μπορείς να μεταβείς άμεσα σε κάθε έναν από τους διαθέσιμους προορισμούς προκειμένου να βρεις ενδεικτικές φωτογραφίες, να εντοπίσεις τη θέση τους στο Google Maps, να τους χαρακτηρίσεις ως «Αγαπημένους» ή να διαβάσεις μια μικρή παρουσίαση τους.

    Αν έχεις ταξιδέψει ήδη σε κάποιον προορισμό η εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσεις τον ίδιο ή τα σημεία ενδιαφέροντος τα οποία είδες εκεί. Αντίστοιχα, μπορείς να διαβάσεις τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών που γράφτηκαν νωρίτερα από τη δική σου. Θα παρατηρήσεις επίσης ότι όταν επιλέγεις ένα σημείο, μεταξύ άλλων εμφανίζονται οι επιλογές «τηλέφωνο» και «κοντά σε αυτό», με το δεύτερο να εμφανίζει αντίστοιχα σημεία στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος.

    Όσον αφορά το tab “Φαγητό και τη διασκέδαση” εκεί θα βρεις τις καλύτερες προτάσεις της περιοχής για ταβέρνες, εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης. Επιπλέον, σου δίνεται η δυνατότητα να βρεις στο χάρτη το σημείο ενδιαφέροντος σου, να το προσθέσεις στα «Αγαπημένα», να τηλεφωνήσεις άμεσα από το κινητό σου για να κλείσεις τραπέζι ή να διαβάσεις μια αναλυτική παρουσίασή. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα να αναζητήσεις άλλα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή.

    Επίσης, ανάλογα με την περιοχή που έχεις επιλέξει, εμφανίζονται διαθέσιμα καταστήματα και υπηρεσίες σχετικές με διάφορες δραστηριότητες στην περιοχή. Η κατηγορία “Δραστηριότητες” δεν είναι τόσο εμπλουτισμένη όσο οι προηγούμενες, παρόλα αυτά θα εντοπίσεις αρκετά καταστήματα όπως Ski-Shops, χιονοδρομικά κέντρα, Extreme sports και άλλα. Μια ακόμη κατηγορία είναι τα αξιοθέτα όπου παρουσιάζουν το προφανές, με αρκετά αναλυτικό τρόπο.

    Εκτός από σημεία ενδιαφέροντος, το application προσφέρει ακόμη πληροφορίες για μέσα μαζικής μεταφοράς σε κάθε περιοχή, για τρόπους πρόσβασης σε αυτές (ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικώς, αεροδρόμια), καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας άμεσα από τον dialer της συσκευής σου, ανεξάρτητα αν ανήκει στην σειρά Xperia. Αντίστοιχα θα βρεις και κατηγορία με χρήσιμα τηλέφωνα και πληροφορίες που σε ενημερώνουν για υπηρεσίες όπως Τράπεζες, Αστυνομία, Πρατήρια Βενζίνης, ΑΤΜ’s, Φαρμακεία και πάει λέγοντας.

    Μην ξεχνάς τέλος ότι η εφαρμογή σε συνεργασία με το TravelStyle.gr κάνει κατά περιόδους προσφορές για ταξίδια και διαμονή σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα μπορείς να λάβεις μέρος σε διαγωνισμούς του TravelStyle.gr όπως σε αυτόν της Wind powered by Xperia, με δώρο ένα Smartphone Sony Ericsson Xperia Active.

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles