16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μια ακόμη δικαστική διαμάχη για την Epic! Στο στόχαστρο της, η εταιρεία AR γυαλιών Nreal!

    Από ότι φαίνεται το νομικό τμήμα της Epic Games, μάλλον δεν παίρνει ποτέ άδεια, καθώς η μία δικαστική διαμάχη διαδέχεται την άλλη. Και μπορεί όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον δικαστικό αγώνα που δίνει με την Apple αναφορικά με το Fortnite, όμως πολύ σύντομα πρόκειται να την δούμε και σε μια άλλη διαμάχη. Πρόσφατα, η Epic προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά ενάντια στην Nreal (σας θυμίζει κάτι;), μια start-up εταιρεία η οποία «ειδικεύεται» στην ανάπτυξη Augmented Reality γυαλιών.

    Σύμφωνα με την Epic, η ονομασία Nreal παραπέμπει στην Unreal Engine (τόσο οπτικά, όσο και ηχητικά) και ενδέχεται να μπερδέψει τους καταναλωτές, με την Epic να θεωρεί ότι πρόκειται για μια παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων που της ανήκουν. Η Nreal κυκλοφόρησε τα mixed-reality γυαλιά της στη Νότια Κορέα, τον τελευταίο χρόνο και σχεδιάζει να τα κυκλοφορήσει και στην αμερικανική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαμάχη ανάμεσα στην Epic και στην Nreal δεν είναι “φρέσκια”, καθώς οι δύο εταιρείες ερίζουν για τη χρήση του ονόματος Nreal εδώ και καιρό και προσπαθούν να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης εδώ και πολύ καιρό.

    Δυστυχώς, οι προσπάθειες και από τις δύο πλευρές για να επιτευχθεί ένας κάποιος συμβιβασμός οδηγήθηκαν στο κενό και τώρα (ως είθισται) τον πρώτο λόγο τον έχει η δικαιοσύνη.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles