21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μια… έξυπνη τσάντα θα σε σώσει από τον κλέφτη!

    Έξυπνο κινητό έχουμε πλέον, έξυπνες συσκευές για όλο το σπίτι επίσης, έξυπνη τσάντα όμως;

    thief-bag

    Την ιδέα εμπνεύστηκε, η Λίλια Ραντουκάν, φοιτήτρια του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η οποία έχοντας βιώσει την εμπειρία της κλοπής της δικής της τσάντας αποφάσισε να δημιουργήσει μια τσάντα η οποία αποτρέπει την κλοπή της. Η έξυπνη τσάντα βοηθά στην πρόληψη των κλοπών μικροαντικειμένων κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο δρόμο, στα ψώνια αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο θα μπορούσε να ανοιχθεί η τσάντα και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το συμφοιτητή της, Μίλτο Υφαντή.

    Περιέχοντας έναν εσωτερικό μηχανισμό με αισθητήρες, η τσάντα αναγνωρίζει το χέρι του ιδιοκτήτη και ειδοποιεί άμεσα τον ίδιο χωρίς να πατήσει κάποιο κουμπί ενεργοποίησης αν εντοπίσει την ύπαρξη “ξένου χεριού” στο εσωτερικό της τσάντας. Είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο που την κάνει εύχρηστη ακόμα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

    Καθώς ακόμη βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, ο μηχανισμός της έξυπνης τσάντας έχει το μέγεθος μιας παλάμης, ενώ σε στάδιο παραγωγής θα έχει σίγουρα μικρότερο μέγεθος. Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσει το μηχανισμό σε πρώτη φάση και στη συνέχεια να συνεργαστεί με κάποια εταιρεία που παράγει τσάντες και να την τοποθετεί μέσα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles