22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Μια Κυπριακή ομάδα ανάμεσα στους νικητές του ClimateLaunchpad 2016: H LEVEL5 στις 10 κορυφαίες ιδέες πράσινης καινοτομίας σε όλη την Ευρώπη!

    chrysalis-leap-1

    Με μια επαναστατική ιδέα που αυξάνει την αποδοτικότητα των φωτοβολταϊκών, συμμετείχε στον φετινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ClimateLaunchpad που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ταλίν της Εσθονίας, η κυπριακή ομάδα LEVEL5, η οποία απέσπασε σημαντική διάκριση,  εξασφαλίζοντας μια θέση ανάμεσα στους 10 καλύτερους της Ευρώπης. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, ( που έχει ως επίκεντρο την επίλυση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής), είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC – τον μεγαλύτερο δημόσιο και ιδιωτικό καινοτόμο συνεταιρισμό της Ευρώπης, που έχει ως στόχο τη διαχείριση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

    Ειδικότερα για φέτος, πάνω από 750 νεοσύστατες επιχειρήσεις από 30 χώρες υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, περισσότερες από 250 έλαβαν τελικά μέρος στον τοπικό διαγωνισμό, και 90 από αυτές επιλέγηκαν για να διαγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό τελικό. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Gleather, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο € 10.000. Στη δεύτερη θέση ήταν η ομάδα  Sponge η οποία έλαβε € 5.000, και η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Chrysalis η οποία κέρδισε € 2.500.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κύπρο, εκτός από την LEVEL5, εκπροσώπησε και η H2OT με ένα έξυπνο και αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου για οικιακή θέρμανση νερού, αλλά  και η NanoWeld, η οποία προσφέρει μια καινοτόμα διαδικασία νανοτεχνολογίας για την αεροναυτική βιομηχανία. Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Κύπρο και Ελλάδα είναι η Chrysalis LEAP με στρατηγικό εταίρο για δεύτερη συνεχή χρονιά την PwC Κύπρου.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου κος Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, αναφερόμενος στο θέμα αυτό δήλωσε «H PwC Kύπρου στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Chrysalis LEAP και το μεγαλύτερο διαγωνισμό ιδεών πράσινης τεχνολογίας ClimateLaunchpad. Είμαστε υπερηφάνοι που αποτελούμε μέρος της προσπάθειας του Chrysalis LEAP για την ενίσχυση του startup επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς όλοι εμείς στην PwC πιστεύουμε στις απεριόριστες δυνατότητες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας . Θα ήθελα λοιπόν να συγχαρώ την ομάδα Level5  που εκπροσώπησε επάξια  τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό τελικό και διακρίθηκε στις δέκα καλύτερες ομάδες. Το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε είναι συναρπαστικό και γεμάτο προκλήσεις».

    chrysalis-leap-3 chrysalis-leap-2

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles