17.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Μια ματιά στις… τεράστιες εξαγορές της Microsoft!

    H εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, όπως γίνεται εύκολο κατανοητό δεν θα μπορούσε παρά να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της βιομηχανίας του gaming. Ο κολοσσός της τεχνολογίας απέδειξε περίτρανα ότι στον έρωτα και στον (οικονομικό) πόλεμο, όλα επιτρέπονται για αυτό και δεν δίστασε να προχωρήσει σε μια εξαγορά, η οποία θα συζητιέται από όλους για… χρόνια. Βέβαια, η εταιρεία που ίδρυσε ο Bill Gates δεν είναι η πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της, η οποία έχει προχωρήσει σε κάποια εξαγορά που να έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς και στο παρελθόν την έχουμε δει να δαπανάει ασύλληπτα ποσά για να αποκτήσει μια εταιρεία τεχνολογίας, μια startup, έναν game publisher ή μια πολλά υποσχόμενη εταιρεία ανάπτυξης.

    Φυσικά, το deal με την Activision Blizzard δεν έχει προηγούμενο, καθώς το ποσό που έχει δαπανηθεί… τρομάζει (είναι πολύ παραπάνω από το ΑΕΠ αρκετών μικρών κρατών στο πλανήτη)! Για να θυμηθούμε λοιπόν ορισμένα από τα deals της Microsoft που προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση… Ξεκινώντας από το Minecraft και την Mojang, πριν από μερικά χρόνια ο κολοσσός της τεχνολογίας είχε δαπανήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.5 δισεκατομμυρίων (μιλάμε για έναν τίτλο). Στα 6.3 δις είχε ανέλθει η αγορά της aQuantive μια εταιρεία με ειδίκευση στο digital marketing, ενώ η αμέσως επόμενη εξαγορά (η οποία όμως όλοι γνωρίζουμε ότι δεν τα πήγε και τόσο… καλά) ήταν η εξαγορά της mobile business της Nokia (έναντι 7.5 δις).

    Συνέχεια στα… νούμερα που ζαλίζουν, έχουμε τα 7.5 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια που δαπάνησε για το GitHub (internet hosting και software development), ενώ η προσθήκη της Zenimax/Bethesda (που επίσης προκάλεσε αίσθηση) στοίχισε το ίδιο περίπου ποσό. Το δε Skype που πέρασε στα χέρια της Microsoft το 2011 κόστισε περίπου 8.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά για τη Microsoft είναι η εταιρεία Nuance, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του Α.Ι. και του speech recognition και προσχώρησε στην ομπρέλα εταιρειών του κολοσσού της τεχνολογίας τον Απρίλιο του 2021 έναντι του ποσού των 19.7 δισεκατομμυρίων, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά είναι αυτή του Linkedin για 26.2 δις.

    Χωρίς αμφιβολία, μιλάμε για πραγματικά νούμερα και μεγέθη που τρομάζουν…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles