16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Μία οθόνη προβολής 75 ιντσών που χωράει στη τσάντα σας

    Τα Vuzix Wrap 1200 δεν τα λες γυαλιά. Ούτε όμως οθόνη προβολής. Τι τα λες; Μάλλον μηχανισμό προβολής και μετά προσπαθείς να εξηγήσεις…

    Είναι ένα ζευγάρι (πολύ κακοσχεδιασμένα είναι αλήθεια) γυαλιά που τα συνδέεις με την συσκευή σου και μπορείς να δεις αναπαραγωγή βίντεο μέχρι και 5 ώρες, λες και παρακολουθείς την προβολή σε μία οθόνη 75 ιντσών, μπροστά στα μάτια σου. Απλά λοιπόν, τα συνδέεις, τα φοράς, φοράς και τα ακουστικά, γέρνεις πίσω στον καναπέ σου και παρακολουθείς. Όσοι τα έχουν δοκιμάσει λένε πως είναι σαν να βρίσκεσαι σε σινεμά και να κάθεσαι σε μεσαίες θέσεις, ενώ όλο αυτό εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου.

    Συνδέονται σε  κάθε συσκευή, από iPhone μέχρι και το dvd player ενώ χρησιμοποιούν 2 ΑΑ επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που τους χαρίζουν αυτονομία μέχρι και 5 ώρες. Η τιμή τους προς το παρόν φτάνει τα 499 δολάρια, αλλά η εταιρία αναφέρει πως αυτό πρόκειται να αλλάξει με το που θα οργανωθεί περισσότερο η παραγωγή και η ζήτηση από το κοινό.

    Γιατί όμως θα αγοράζαμε ένα ζευγάρι γυαλιά που μας προσφέρουν αίσθηση “μεγάλης οθόνης”; Πρώτον γιατί, όσο καλή ανάλυση κι αν έχει ένα κινητό, κακά τα ψέματα, δεν μπορείς να δεις ταινία σε αυτό. Ούτε όταν κάνεις κάτι αντίστοιχο σε ένα tablet μπορείς να απολαύσεις τις λεπτομέρειες με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνεις βλέποντας την ίδια δημιουργία σε μεγάλη οθόνη. Δεύτερον γιατί είναι η αποθέωση του mobility. Παίρνεις το σινεμά μαζί σου, στη τσάντα σου. Υπολογίζουμε πως ένα υπερατλαντικό ταξίδι θα είναι απείρως καλύτερο με αυτά τα γυαλιά, απ’ ότι να προσπαθούμε για κάποιες ώρες να δούμε ταινία σε ένα… iPad πχ.

    Τρίτον, γιατί μας αρέσουν οι συσκευές που μας επιτρέπουν, έστω και για λίγες ώρες να είμαστε στον… κόσμο μας. Θα μας πείτε πως, με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ξεπεράσουμε το αισθητικό ζήτημα ότι, φορώντας τα, θα μοιάζουμε με ξεπεσμένο lover της δεκαετίας του 80… Ε, τι να κάνουμε. Η τεχνολογία θέλει θυσίες..

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles