11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μία φωτογραφία, 116 stars. Για τα 100 χρόνια της Paramount στο Vanity Fair

    Η Paramount Pictures, το γνωστό κινηματογραφικό studio, γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και το γνωστό περιοδικό Vanity Fair οργάνωσε μία μοναδική φωτογράφιση, δια χειρός Art Streiber . Μάζεψε 116 stars που έχουν συνεργαστεί με το studio, σε ένα πλατό για μία και μοναδική φωτογραφία.

    Ποιους θέλετε να αναφέρουμε; Τον Jack Nicholson; Τον Leonardo di Caprio; Τον George Clooney; Tον John Travolta; Τον Steven Spielberg; Αν θέλετε την πλήρη λίστα των stars της φωτογραφίας δείτε το παρακάτω βίντεο, ενώ στο site του Vanity Fair θα βρείτε τη φωτογραφία ανεβασμένη με μία εξαιρετική εφαρμογή που σας επιτρέπει να περάσετε τον κέρσορά σας πάνω από τα πρόσωπα και να τα βλέπετε, ένα – ένα, σε μεγέθυνση.

    Τι ξέρουμε όμως για την Paramount Pictures; Γράφει το Vanity Fair:

    Η χρονιά αυτή σηματοδοτεί την 100 επέτειο από τη δημιουργία της Paramount Pictures, το μόνο studio που αποκαλεί ακόμα το Hollywood, σπίτι του (γεωγραφικά). Ιδρύθηκε το 1912 με την ονομασία Famous Players Film Company και δικαίωσε το όνομά του εφόσον υπήρξε η στέγη για πολλούς αστέρες του βωβού κινηματογράφου, όπως η Mary Pickford, ο Douglas Fairbanks, η Gloria Swanson και ο Rudolph Valentino, για να μην αναφέρουμε τον Cecil B. DeMille που δημιούργησε τα βιβλικά του έπη σε αυτό το στούντιο. Με την επέλαση του ομιλούντα κινηματογράφου και με ιδιαίτερη προτίμηση στην εκλεπτυσμένη κωμωδία η Paramount πρόσθεσε άλλη μία σειρά από διάσημα αστέρια στο στερέωμά της, όπως η Marlene Dietrich, η Mae West, ο Gary Cooper, οι αδελφοί Marx και ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Preston Sturges. Στην εποχή μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, οι σκηνοθέτες Alfred Hitchcock, Billy Wilder, William Wyler και Jerry Lewis εφάρμοσαν την τέχνη τους.

    Στην αρχή της δεκαετίας του ’60, όπως συνέβαινε και με άλλα studio, η Paramount «ξεθύμαινε» μέχρι που την αγόρασε ο «τρελός» Charlie Bluhdorn το 1966, ξεκινώντας μία νέα εποχή υπό τον Bob Evans, υπεύθυνου παραγωγής. Οι ταινίες που βγήκαν τότε είναι από τις διασημότερες και περιλαμβάνουν το Love Story, τους πρώτες δύο ταινίες της σειράς o Νονός και την Chinatown. Επόμενος ήταν ο Barry Diller, ο οποίος, με την βοήθεια των Michael Eisner και Jeffrey Katzenberg, μετέτρεψε την Paramount σε εργοστάσιο blockbusters, βγάζοντας ταινίες που άφησαν εισπρακτικά εποχή, όπως τα Indiana Jones και μία σειρά επιτυχημένων ταινιών με πρωταγωνιστές, φρέσκα πρόσωπα όπως ο Tom Cruise ή ο Eddie Murphy. Το 1994 το studio αγοράστηκε από την Viakom του Sumner Redstone. Με επικεφαλή την Sherry Lansing η εταιρεία μπήκε σε μία νέα εποχή, με την παραγωγή τεράστιων και πιο παρακινδυνευμένων ταινιών, όπως ο Τιτανικός, το Braveheart και το Forrest Gump, όλες από τις οποίες πήραν Oscar καλύτερης ταινίας. O Brad Grey πήρε την σκυτάλη το 2005 και η πορεία του studio είναι περισσότερο από καλή, καθώς έχει κάνει την παραγωγή στις 8 από τις 10 πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες της Paramount”.

    Πηγή: Laughing Squid

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles