14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Michael J. Fox: 2 δισ. δολάρια για τη νόσο του Πάρκινσον συγκέντρωσε ο ηθοποιός

    40 χρόνια πριν, ο Michael J. Fox μετανάστευσε από τον Καναδά στις Η.Π.Α., με στόχο να γίνει ηθοποιός. Οι ρόλοι του σε σειρές όπως το Family Ties αλλά και ο πιο γνωστός του έως σήμερα ρόλος ως Marty Mcfly στα Back to the Future, τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ωστόσο, μόλις στα 29 του διαγνώστηκε με την νόσο του Πάρκινσον, την οποία με δυσκολία διαχειριζόταν μέχρι να αποσυρθεί εντελώς από την ηθοποιία σε ηλικία μόλις 39 ετών. Ηλικία κατά την οποία θρυλικοί ηθοποιοί όπως ο Morgan Freeman και άλλοι, δεν είχαν ξεκινήσει καν την καριέρα τους.

    Ο Michael J. Fox όπως τον θυμόμαστε από την εποχή που πρωταγωνίστησε στις ταινίες ‘Back to the Future’.

    Τότε, όμως, ξεκίνησε ένα νέο «ταξίδι» ζωής για τον Michael J. Fox, αφού αποφάσισε να ιδρύσει το – σήμερα πολύ σημαντικό – Ίδρυμα Ερευνών για το Πάρκινσον Μάικλ Τζ. Φοξ για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση εύρεσης θεραπείας. Έκτοτε, ο οργανισμός έχει συγκεντρώσει σχεδόν 2 δισεκατομμύριο δολάρια και φέτος κλείνει τα 20 χρόνια λειτουργείας του!

    Ο Michael J. Fox, σήμερα, σε ηλικία 60 ετών.

    Στις 23 Οκτωβρίου, ο Μάικλ Τζ. Φοξ γιόρτασε τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του οργανισμού με το ετήσιο γκαλά A Funny Thing Happened on the Way to Cure Parkinson’s με στόχο τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ερευνών. Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για πέρυσι, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

    Με οικοδεσπότη τον Ντένις Λίρι, το γκαλά θα πραγματοποιηθεί στο Jazz στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη με συμμετέχοντες τους κωμικούς Μάικ Μπιρμπίλια, Μισέλ Μπουτό και τους τραγουδιστές, Μπραντ Πέισλι, Λίσα Φίσερ και Sting.

    «Δεν ήξερα κατά τις πρώτες μου μέρες στο Χόλιγουντ ότι κάποτε θα προσπαθούσα να βρω θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον», συμπλήρωσε σε δηλώσεις του στο Variety.

    Ενώ η καταπολέμηση της ασθένειας μπορεί να μην είναι κοντά, ο Φοξ ανέφερε ότι το ίδρυμα συνέβαλε στην ανάπτυξη αρκετών θεραπειών. «Είναι θεραπείες που έχουν κάνει τη ζωή πολύ καλύτερη για πολλούς ανθρώπους», εξήγησε.

    «Απολαμβάνω τη ζωή περισσότερο. Είμαι πιο άνετα από ό, τι πριν από 20 χρόνια. Μπορώ να καθίσω και να είμαι ήρεμος. Δεν μπορούσα να το κάνω πριν από 25 χρόνια. Αυτές είναι οι φαρμακευτικές αγωγές, ο συνδυασμός φαρμάκων και οι θεραπείες των οποίων είμαστε μέρος».

    Ο οργανισμός έχει επίσης βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των ασθενών και της ιατρικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Ο Μάικλ Τζ. Φοξ είπε ότι μεγάλη επιτυχία του έργου ιδρύματος οφείλεται στη συνιδρύτριά του, Ντέμπορα Μπρουκς. «Είναι απλώς μαγική», είπε ο ηθοποιός.

    «Θέλω να συμβεί», επισημαίνει αναφερόμενος στη θεραπεία της νόσου. «Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό. Δεν θα σταματήσω, αν δεν συμβεί», κατέληξε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles