15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Μηχανικός της Google έκλεβε μυστικά ΑΙ έγγραφα για λογαριασμό Κινέζων

    Ένας πρώην μηχανικός της Google συνελήφθη στην Καλιφόρνια πριν από λίγες μέρες για κλοπή περισσότερων από 500 αρχείων που περιείχαν εμπορικά μυστικά της τεχνητής νοημοσύνης από την εταιρεία και τη χρήση των πληροφοριών αυτών προς όφελος ανταγωνιστικών τεχνολογικών εταιρειών στην Κίνα.

    Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Linwei Ding, έναν 38χρονο Κινέζο πολίτη που ξεκίνησε να εργάζεται στην Google το 2019, για το ανέβασμα εμπορικών μυστικών από το φορητό υπολογιστή που του είχε δοθεί από την εταιρεία σε προσωπικούς λογαριασμούς αποθήκευσης στο cloud. Τα έγγραφα που έκλεψε ο Ding περιλάμβαναν “building blocks” της υποδομής της τεχνητής νοημοσύνης της Google, τα οποία ανέβασε στους προσωπικούς του λογαριασμούς κατά τη διάρκεια ενός έτους από τον Μάιο του 2022 έως τον Μάιο του 2023.

    Ο Ding συνελήφθη στο Νιούαρκ της Καλιφόρνια με τέσσερις κατηγορίες κλοπής εμπορικών μυστικών. Αν κριθεί ένοχος, μπορεί να καταδικαστεί σε μέχρι 10 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο έως και 250.000 δολάρια για κάθε κατηγορία.

    Διαβάστε επίσης:

    MWC 2024: Διαθέσιμο το Gemini στο Google Messages

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles