14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    M^3. Αυτός είναι ο μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο (vid)

    Ένας μικρός αυτόνομος υπολογιστής που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Michigan με επικεφαλής τον καθηγητή David Blaauw. Έχει το μέγεθος ενός… κόκκου ρυζιού (!) και θεωρείται αυτή τη στιγμή ο μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο. Είναι ο Michigan Micro Mote (M^3) και η ομάδα του πανεπιστημίου εργαζόταν πάνω σε αυτόν για μία δεκαετία.

    temperature-sensing

    Παρά το λιλιπούτειο μέγεθός του, μπορεί να λάβει φωτογραφίες ή να διαβάσει θερμοκρασίες και τιμές πίεσης, με τους ερευνητές να ελπίζουν ότι μπορούν να τον ενσωματώσουν σε ποικιλία εφαρμογών, από ιατρικού έως βιομηχανικού τύπου. Ανάμεσα στις πιθανές χρήσεις του, γιατί όχι, να μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε τι που χρησιμοποιείτε καθημερινά -από τα κλειδιά, το κινητό έως ό,τι δε θέλετε να χάσετε ή να ψάχνετε παντού- ώστε φυσικά να μπορεί να τα εντοπίζει στη στιγμή.

    Ο M^3 φορτίζει μέσω του φωτός, ενώ επεξεργάζεται τα δεδομένα και μπορεί να τα στείλει σε έναν κεντρικό υπολογιστή μέσω ραδιοσυχνοτήτων.

    Σε μία εποχή που το Internet of Things εισχωρεί δυναμικά στη ζωή μας, μία τέτοια λύση σίγουρα θα μπορέσει να βρει πολλές εφαρμογές στη ζωή μας. Περισσότερα από τους ίδιους τους δημιουργούς στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles