24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft Κύπρου: Βοηθά την Κυπριακή Αστυνομία στην πάταξη της παιδικής πορνογραφίας

    photodna

    Σε μία προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, η Microsoft Κύπρου σε συνεργασία με τη NetClean Analyze ενισχύουν το έργο της Αστυνομίας με την παροχή της τεχνολογίας PhotoDNA, αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας.

    Το PhotoDNA είναι τεχνολογία signature-based η οποία εντοπίζει και ταιριάζει εικόνες παιδιών που χρησιμοποιούνται ήδη από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά, και αξιοποιείται από τη Microsoft και το Facebook με σκοπό τον περιορισμό του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, το αρμόδιο Τμήμα της Αστυνομίας θα μπορεί να χειρίζεται πιο αποδοτικά τα ψηφιακά μέσα που αφορούν εικόνες, βίντεο αλλά και κείμενα, με αποτέλεσμα να λύνονται πιο άμεσα πολλές υποθέσεις.

    Επιπρόσθετα, μέσω της τεχνολογίας PhotoDNA της Microsoft, το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα μπορεί να αναγνωρίζει και να ταυτοποιεί υλικό που αφορά εικόνες και βίντεο σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και με μεγαλύτερη επιτυχία. Η αυξημένη αποδοτικότητα του συγκεκριμένου εργαλείου θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα, κυρίως για τον εντοπισμό των χρηστών που αξιοποίησαν ή μετέδωσαν το παράνομο υλικό με οποιονδήποτε τρόπο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles