12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Microsoft – Activision Blizzard: 4+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για την εξαγορά του αιώνα

    Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft αναμένεται να ταράξει τα νερά στη βιομηχανία του gaming, καθώς τεράστιοι τίτλοι όπως τα Call of Duty, Diablo, Overwatch, StarCraft και Warcraft μπαίνουν πλέον στο “σπίτι”του Xbox.

    Η εταιρεία με αυτή την εξαγορά των 70 περίπου δισ. δεν αυξάνει μόνο τον αριθμό των studios ανάπτυξης σε 30, αλλά ενισχύει σε μεγάλο βαθμό το Game Pass,προσφέροντας στους συνδρομητές μια τεράστια γκάμα κάθε μήνα παιχνιδιών για Xbox, κινητά και PC.

    Τι σημαίνει για τη Microsoft αυτή η εξαγορά;

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, πολύ μπροστά από την εξαγορά της Zynga από την Take-Two έναντι του ποσού των 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η Microsoft, η οποία εμπορεύεται την κονσόλα Xbox, θα γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος “παίχτης” στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών, πίσω από την κινεζική Chinois Tencent και την γιαπωνέζικη Sony, κατασκευάστρια του PlayStation.

    Πότε θα δούμε τα παιχνίδια της Activision Blizzard στο Game Pass;

    Η βιβλιοθήκη του Game Pass θα περιλαμβάνει πλέον και παιχνίδια της Activision Blizzard, σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε η Microsoft, αλλά όχι πριν το 2023, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί το deal.

    Η Microsoft δεν έχει αναφέρει πολλά μέχρι στιγμής. Ο CEO από την πλευρά της εταιρείας Phil Spencer, ανέφερε ότι όταν η συμφωνία κλείσει «θα προσφέρουμε όσα περισσότερα παιχνίδια της Activision Blizzard μπορούμε στο Game Pass. Μεταξύ αυτών, θα είναι νέα παιχνίδια αλλά και αυτά πουπεριλαμβάνονται στον απίστευτο κατάλογο της Activision Blizzard».

    Τι σημαίνει η εξαγορά αυτή για τους κάτοχους άλλων κονσολών, όπως το Playstation; Θα γίνουν παιχνίδια όπως το Call of Duty αποκλειστικά του Xbox;

    Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Microsoft σκοπεύει να διαθέσει μερικά από τα παιχνίδια της Activision στο Playstation, όμως θα δούμε και αποκλειστικό περιεχόμενο για Xbox. Ο Spencer μάλιστα σε συνέντευξή του για τους κάτοχους κονσόλας της Sony είπε «δεν είναι πρόθεσή μας να απομακρύνουμε κοινότητες μακριά από αυτή την πλατφόρμα και παραμένουμε δεσμευμένοι σε αυτό».

    Τι αλλάζει στην κατηγορία του mobile gaming;

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρεία έχει πλάνο και για τον κόσμο του mobile gaming, καθώς στο μέλλον πρόκειται να δούμε να εμβληματικούς τίτλους όπως το Halo και το WarCraft να… «κατηφορίζουν» προς τις μικρές οθόνες των κινητών μας.

    Διαβάστε επίσης:

    DEAL ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! «Οδοστρωτήρας» η Microsoft, καθώς εξαγοράζει την Activision Blizzard!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles