20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Ανακοίνωσε 2 νέα AI laptops με Copilot key

    Η Microsoft εγκαινιάζει την “περίοδο του AI PC“, λανσάροντας δύο νέες συσκευές Surface που δεν θα πωλούνται απευθείας στους καταναλωτές, αλλά απευθύνονται σε επιχειρήσεις. Το Surface Pro 10 και το Surface Laptop 6 διαθέτουν και τα δύο τους  processors Intel Core Ultra, το νέο πλήκτρο Copilot της Microsoft και μια μονάδα επεξεργασίας NPU που επιταχύνει ορισμένα υπάρχοντα και επερχόμενα χαρακτηριστικά που τροφοδοτούνται από την τεχνητή νοημοσύνη στα Windows 11. Η Microsoft τα αποκαλεί “τα πρώτα Surface AI PCs που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για επιχειρήσεις.”

    Και οι δύο αυτές νέες συσκευές Surface δεν έχουν επανασχεδιαστεί στο εξωτερικό, οπότε το Surface Pro 10 για επιχειρήσεις μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την έκδοση Intel του Surface Pro 9. Το Surface Laptop 6 για επιχειρήσεις διαθέτει μια επιπλέον θύρα USB-C Thunderbolt 4 και έναν προαιρετικό smart card reader. Όμως τα bezels της οθόνης και η συνολική σχεδίαση είναι παρόμοιες με αυτή του Surface Laptop 5. Και τα δύο laptops θα αρχίσουν να αποστέλλονται σε εμπορικούς πελάτες από τις 9 Απριλίου.

    Η Microsoft φαίνεται πως δεν είναι έτοιμη να μιλήσει για τις πολλές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που προσθέτει θα προσθέσει στα Windows αργότερα φέτος, αλλά αυτές οι δύο νέες συσκευές θα είναι έτοιμες να τις δεχτούν. Η Microsoft προγραμματίζει να διεξαγάγει ένα ειδικό event για την τεχνητή νοημοσύνη των Windows και των Surface στις 20 Μαΐου, όπου ο CEO της Microsoft Satya Nadella θα μοιραστεί το “όραμα της τεχνητής νοημοσύνης” της εταιρείας τόσο για το software όσο και για το hardware.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles