15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Αναπτύσσει δικά της AI chips με κωδική ονομασία Athena

    Το δικό της chip τεχνητής νοημοσύνης φέρεται να αναπτύσσει η Microsoft, με βασικό στόχο να εκπαιδεύσει μεγάλης κλίμακας γλωσσικά μοντέλα και να μειώσει το φυσικά το κόστος. Πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρει ότι η εταιρεία αναπτύσσει τα δικά της chips με άκρα μυστικότητα από το 2019 και κάποιοι εργαζόμενοι των Microsoft και OpenAI έχουν ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές, χρησιμοποιώντας το GPT-4.

    Η Nvidia είναι ο βασικός προμηθευτής ΑΙ server chips αυτή τη στιγμή. Οι εταιρείες μάχονται να τα αγοράσουν, καθώς, οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι μόνο η OpenAI θα χρειαστεί περισσότερες από 30.000 GPU A100 της Nvidia για την εμπορευματοποίηση του ChatGPT. Οι τελευταίες GPU H100 της Nvidia πωλούνται για περισσότερα από 40.000 δολάρια στο eBay, απεικονίζοντας τη ζήτηση για chip υψηλής τεχνολογίας που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη λογισμικού AI.

    Ενώ η Nvidia αγωνίζεται να κατασκευάσει όσο το δυνατόν περισσότερα για να καλύψει τη ζήτηση, η Microsoft φέρεται να κοιτάζει εσωτερικά, ελπίζοντας ότι μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα. Η Microsoft φέρεται να έχει επιταχύνει τις εργασίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κάτω από την κωδική ονομασία Athena. Πρόκειται για ένα έργο για την κατασκευή των δικών της AI chips.

    Σημειώνεται ότι κι άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon και η Google, κατασκευάζουν επίσης τα δικά τους chips για τεχνητή νοημοσύνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Η σειρά τηλεοράσεων 2023 Neo QLED της Samsung έλαβε πιστοποίηση μείωσης άνθρακα από το Carbon Trust

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles