18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H Microsoft απολογείται για τα BIG BOOBS (!!!)

    Ε… θέλει να πει κάτι κανείς για τους προγραμματιστές; Ότι είναι κατά κύριο λόγο άντρες και ότι φυσικά τους αρέσουν τα μεγάλα στήθη και τα σκέφτονται συνέχεια; Ναι είναι γνωστό. Τι δουλειά, όμως, έχει η Microsoft να απολογείται για το «χιουμοράκι» ενός προγραμματιστή της;

    Λοιπόν, ένας προγραμματιστής της, που προφανώς βρίσκεται σε… έξαρση, έκρυψε την φράση BIG BOOBS στον κώδικα που συνδέει το Linux kernel με ένα προϊόν Virtualization της Microsoft το HyperV. Οι ακριβείς χαρακτήρες που χρησιμοποίησε είναι OxB16B00B5. Με λίγη προσπάθεια, θα το δείτε κι εσείς, αλλιώς, δείτε τη φωτογραφία που φτιάξαμε που είναι περισσότερο από… σαφής.

    Ο κώδικας επιπέδου χιούμορ 12χρονου, υπάρχει από το 2011, αλλά μόλις πρόσφατα, ένας χρήστης, ο Paolo Bonzini το έθεσε υπ’ όψιν του προγραμματιστή Linux Matthew Garett, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξή του και εξέφρασε την αντίθεσή του. Ε, μετά, ήρθαν τα ηλεκτρονικά μέσα και τα forums που οδήγησαν στην ανακοίνωση της Microsoft:

    «Ευχαριστούμε την κοινότητα για την υπόδειξη και ζητούμε συγγνώμη για το προσβλητικό μήνυμα στη δεκαεξαδική απεικόνιση του κωδικού. Έχουμε υποβάλλει ένα patch που θα διορθώσει το ζήτημα και η αλλαγή θα δημοσιευτεί σε μελλοντική έκδοση του kernel.

    Γιατί όμως τόσος χαμός; Είναι σεξισμός η φαντασίωση ενός προγραμματιστή και απαιτεί τόσο θόρυβο; Έχουμε μείνει ακόμα στην εποχή της δεκαετίας του 70 που το φεμινιστικό κίνημα περνούσε την φυσιολογική του υστερία και ο πουριτανισμός είχε μείνει στην εποχή του 1900; Τελικά η τεχνολογική κοινότητα είναι τόσο δυσκοίλια;

    Πηγές: The Register, Daily Mail, Gizmodo

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles