17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft @CES 2012: Metro, smartphones για τις ΗΠΑ, Kinect και πολλοί αριθμοί

    [CES 2012]

    Αν η φετινή έκθεση CES 2012, συνοδεύεται από την φράση «τέλος εποχής», αυτό οφείλεται στη Microsoft.
    Μετά από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η Microsoft έκανε την τελευταία της εμφάνιση σε αυτό το show καταναλωτικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.
    Αν και πολλοί περίμεναν περισσότερα νέα για το Xbox 720 ή περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια tablet θα χρησιμοποιήσουν το λειτουργικό Windows 8, ο Steve Ballmer χρησιμοποίησε τον χρόνο του στη σκηνή, για να κάνει μία ανασκόπηση για την Microsoft του 2011 και να καλλιεργήσει προσδοκίες για το μέλλον, παρουσιάζοντας το user interface, το Metro.

    To Metro για την Microsoft είναι το συνολικό user interface, αυτό, δηλαδή, που θα βλέπουμε όλοι οι χρήστες όταν χρησιμοποιούμε συσκευές της εταιρείας. Είτε αυτές είναι Windows Phones, είτε Xbox, είτε οι εφαρμογές γι αυτά και θα είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την εμπειρία των Windows 8.
    Μετά το Metro, ο πωλητής των πωλητών, Steve Ballmer, ανακοίνωσε δύο νέα Windows Phone smartphones για τις ΗΠΑ: To Nokia Lumia 900, την LTE εκδοχή του Lumia 800, αλλά και το HTC Titan II με την εντυπωσιακή κάμερα των 16 megapixels. Συσκευές που δεν πρόκειται να δούμε, αυτές καθεαυτές στην Ευρώπη, καθώς, πουθενά δεν έχει αναπτυχθεί το δίκτυο 4G, ακόμα.
    Η Microsoft, ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία με την News Corp του Rupert Murdoch, συνεργασία που θα φέρει περιεχόμενο στο Xbox360 και θα περιλαμβάνει εφαρμογές από όλο το φάσμα των ειδησεογραφικών υπηρεσιών που προσφέρει η News Corp.
    Αυτό που ακούσαμε με πολλή χαρά, αν και μας είχε προετοιμάσει λίγο νωρίτερα η Intel γι αυτό, είναι πως το Kinect θα είναι διαθέσιμο για Windows PC από την 1η Φεβρουαρίου. Τι σημαίνει αυτό; Πως όλοι εμείς οι χρήστες, θα μπορούμε να μιλάμε και να χρησιμοποιούμε χειρονομίες για να λειτουργήσουμε τους Windows υπολογιστές μας.


    Κι εφόσον δεν είχε κάποια τεράστια ανακοίνωση προϊόντος να κάνει η Microsoft, μίλησε για την χρονιά που πέρασε. Μία επιτυχημένη χρονιά, καθώς, οι πωλήσεις του Xbox 360 έφτασαν τα 66 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο (αριθμός μεγαλύτερος απ’ οποιαδήποτε άλλη κονσόλα) ενώ το Xbox Live είναι το «μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο διασκέδασης στο σαλόνι του σπιτιού», με 40 εκατομμύρια μέλη.
    Το Kinect, επίσης, έχει να υπερηφανεύεται για περισσότερες από 18 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο 2011, αλλά αυτό που κρατά την Microsoft στα ρετιρέ της κερδοφορίας, είναι οι υπολογιστές. Μέσα στο 2011 ενεργοποιήθηκαν περισσότερες από 500 εκατομμύρια άδειες για Windows 7!

    … Σε γενικές γραμμές, οι εντυπώσεις από το keynote του Steve Ballmer ήταν ανάμεικτες. Ίσως γιατί όλοι περίμεναν την παρουσίαση ενός «μεγάλου» προϊόντος. Αυτό που έχουμε να πούμε γι αυτόν τον άνθρωπο όμως, είναι ότι ξέρει πολύ καλά πώς να κάνει τις εμφανίσεις του ενδιαφέρουσες.

    Κι επειδή μας αρέσουν τα παραλειπόμενα, προσέξτε στο παρακάτω βίντεο, την αρχική οθόνη του Windows Phone του Ballmer, στην οποία πρωταγωνιστεί μία… αναπάντητη από τον Bill Gates.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles