22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Microsoft: Χιλιάδες απολύσεις σε Activision Blizzard και Xbox

    Δεν έχουν τέλος οι απολύσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στις μεγάλες εταιρείες και τώρα ήρθε η ώρα της Microsoft να δείξει την…. Πόρτα σε 1.900 υπαλλήλους που απασχολούνται στο τμήμα gaming.

    Οι απολύσεις αφορούν κυρίως αυτούς που εργάζονται στην Activision Blizzard, όμως θα επηρεάσουν και κάποιους από το Xbox και τη ZeniMax. Για να μιλήσουμε με ποσοστά, πρόκειται περίπου για το 8% του gaming τομέα της Microsoft, ο οποίος απαριθμεί συνολικά περίπου 22.000 εργαζομένους.

    Σχετικό εσωτερικό έγγραφο από το CEO Phil Spencer επιβεβαιώνει τις απολύσεις:

    “Έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από τότε που οι ομάδες Activision, Blizzard και King εντάχθηκαν στη Microsoft. Καθώς προχωράμε προς τα εμπρός το 2024, η ηγεσία της Microsoft Gaming και της Activision Blizzard δεσμεύεται να ευθυγραμμιστεί σε μια στρατηγική και ένα σχέδιο με βιώσιμη δομή κόστους που θα υποστηρίξει το σύνολο της αναπτυσσόμενης εταιρείας μας. Μαζί, θέσαμε προτεραιότητες και διασφαλίσαμε ότι είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι με τις καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης.

    Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, πήραμε την οδυνηρή απόφαση να μειώσουμε το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας στον τομέα του gaming κατά περίπου 1.900 ρόλους από τα 22.000 άτομα της ομάδας μας. Η ηγετική ομάδα και εγώ δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε αυτήν τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις μειώσεις έχουν όλοι διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Activision Blizzard, της ZeniMax και των ομάδων Xbox και θα πρέπει να είναι περήφανοι για όλα όσα έχουν επιτύχει εδώ. Είμαστε ευγνώμονες για όλη τη δημιουργικότητα, το πάθος και την αφοσίωση που έφεραν στα παιχνίδια μας, τους παίκτες μας και τους συναδέλφους μας. Θα παράσχουμε την πλήρη υποστήριξή μας σε όσους επηρεάζονται”.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple: Ανοίγει η “πόρτα” του App Store στην Ευρώπη

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles