18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Microsoft Κίνας: Αποχωρείς οικειοθελώς και παίρνεις δωράκι ένα… Lumia 630!

    H Microsoft ήδη προχωράει το σχέδιο της για την απομάκρυνση 18.000 εργαζομένων, πραγματοποιώντας τις μεγαλύτερες περικοπές στην μακρόχρονη ιστορία της. Οι περικοπές στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο έτος, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές, η Microsoft Κίνας μάλλον έχει αρχίσει να επισπεύδει τις διαδικασίες, προκαλώντας παράλληλα την οργή των εργαζομένων.

    microsoft-ces-booth

    Συγκεκριμένα, πριν από μερικές μέρες η Microsoft Κίνας άρχισε να αποστέλλει  εσωτερικά mails σε εκατοντάδες υπαλλήλους της, όπου τους προτρέπει να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την εταιρεία. Εάν εκείνοι τελικώς πάρουν την απόφαση να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης της εταιρείας, τότε η Microsoft Κίνας θα τους ανταμείψει με ένα… Lumia 630! Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πηγές, οι υπεύθυνοι της Microsoft Κίνας μπορούν να προσφέρουν μέχρι και 300 δωρεάν Lumia 630 την ημέρα, ωστόσο ουδείς γνωρίζει μέχρι στιγμής, εάν πρόκειται να λάβουν και κάποιο χρηματικό bonus ή απλώς πάρουν το δωρεάν smartphone και μείνουν μόνο με αυτό! H Microsoft από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες αναφορές, ωστόσο εάν κρίνουμε με βάση το γεγονός ότι στην Κίνα βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του εργατικού της δυναμικού και ότι πλέον η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται σε μία διαρκή κόντρα με την κινεζική κυβέρνηση, δεν αποκλείεται ένα μεγάλο ποσοστό των περικοπών που θα λάβουν χώρα μέσα στους επόμενους μήνες να αφορά την Microsoft Κίνας.

    lumia-china-zaw2-620x365

    Εάν όντως ισχύει η παραπάνω αναφορά, αποδεικνύει και τις εξαιρετικά κακές συνθήκες που βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Κίνα, όπου η εργασία τους μπορεί να γίνει αντικείμενο ανταλλαγής με ένα φτηνό smartphone.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles