15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αυτά είναι νέα: Η Microsoft σκέφτεται σοβαρά να φέρει Android εφαρμογές σε Windows και Windows Phone!

    Δεν είναι πολλές εβδομάδες που η Intel εξέφρασε ανοιχτά την ιδέα της, για ένα διπλό λειτουργικό σύστημα σε κινητές και όχι τόσο κινητές συσκευές: Windows 8 και Android. Τότε σας γράφαμε πως η Intel με την πρωτοβουλία Dual OS απαντά στις προσευχές όλων των χρηστών Windows που έχουν μόνιμα παράπονο από το ελλειμματικό app store των λειτουργικών της Microsoft. Ο Tom Warren, συντάκτης του The Verge με πολύ καλές πηγές μέσα στη Microsoft, μας ενημερώνει πως η εταιρεία, σκέφτεται πολύ σοβαρά να επιτρέψει την διάθεση Android εφαρμογών στα Windows και Windows Phone!

    windows-android

    Σύμφωνα με την πληροφόρηση του Warren, η σκέψη της διάθεσης Android εφαρμογών στα Windows λειτουργικά, επισημαίνεται από στελέχη της Microsoft ως αναγκαιότητα. Να φταίει η πρωτοβουλία Dual OS; Να φταίει η συμμαχία μεταξύ της AMD και της BlueStacks, της πρώτης εταιρείας που δοκίμασε με σχετική επιτυχία να φέρει το Android στα Windows; Όπως και να έχει το πράγμα, μία τέτοια κίνηση έχει λογική για τη Microsoft. Το λειτουργικό της έχει κατακτήσει τον κόσμο των υπολογιστών, όπως το Android έχει κατακτήσει το οικοσύστημα των κινητών συσκευών. Μία συνεργασία, ή τουλάχιστον ένα «άνοιγμα» προς το Android θα βοηθούσε τη Microsoft να κάνει τα λειτουργικά της πιο ελκυστικά απέναντι σε όλους εκείνους που «φεύγουν» από τα Windows, όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν κινητή συσκευή.

    satya-nadella-ms-ceo-640x353

    Αυτό φέρεται να σκέφτεται και ο νέος CEO, Satya Nadella, ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το Cloud και ξέρει πως, όλο το παιχνίδι των συσκευών, παίζεται εκεί. Διαθέτοντας η Microsoft όλη εκείνη την υποδομή και την τεχνογνωσία που αφορά τις επιχειρηματικές χρήσεις του Cloud, θα μπορούσε (αν ήθελε) να ωφεληθεί και από την πιο καταναλωτική χρήση του, μέσα από τα smartphones και τα tablets, μέσω των εφαρμογών. Με την αδυναμία όμως της εταιρείας να είναι ελκυστική προς τους καταναλωτές, βλέπει ότι σε αυτό τον τομέα, έχει σοβαρές διαρροές προς το iOS και το Android. Και φαίνεται έτοιμη να κάνει κάτι γι αυτό.

    Φυσικά, υπάρχουν κι εκείνες οι φωνές μέσα στην εταιρεία που υποστηρίζουν πως μία τέτοια κίνηση, ένα άνοιγμα της Microsoft στο Android και τις εφαρμογές του, θα σημάνει αυτόματα και τον θάνατο των Windows. Ας μας επιτρέψετε να διαφωνήσουμε σε αυτό. Το Android δεν είχε και δεν έχει κάτι να πει (ακόμα) στον χώρο των υπολογιστών και η συνήθεια ενός μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού στα Windows, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και διαπραγματευτική αξία για την Microsoft. Κατά αρκετούς αναλυτές, αυτός είναι και ο μονόδρομος που θα πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία.

    Για να δούμε. Θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του The Verge; Θα δούμε Android Apps στα Windows 9 και  Windows Phone 9, περί το 2015; Θα κάνει την αρχή γι αυτό τον «γάμο» η Nokia με το πρώτο Android τηλέφωνο μέσα στο 2014; Αν ναι, τότε θα μιλάμε για μία επιχειρηματική κίνηση «ματ» από τη Microsoft, η οποία ήδη κερδίζει κατά μέσο όρο 4 δολάρια για κάθε συσκευή Android που κατασκευάζεται στον κόσμο. Και θα μιλάμε για την επιβίωση και μετεξέλιξη του πιο δημοφιλούς λειτουργικού. Αλλά και για μία νέα εποχή στη Microsoft, μακριά από πολλές παραδόσεις της που την ήθελε (επί Gates και Ballmer) να προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο, μόνη της. Let’s see…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles