14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft διπλασιάζει το κόστος υποστήριξης των Windows XP

    Το μπελά της έχει βρεί η Microsoft με τους πελάτες της που αρνούνται να μεταβούν από τα Windows XP σε κάποιο νεότερο λειτουργικό, παρ’ότι έχει τελειώσει η τελευταία “περίοδος χάριτος” που τους έδωσε, από τον περασμένο Απρίλη.

    Windows_XP

    Έτσι, αποφάσισε να βγάλει τουλάχιστον κάτι από αυτή την ιστορία, μέχρι να πάρουν την απόφαση και οι τελευταίοι “αμετανόητοι” να βάλουν Windows 7 ή 8. Διπλασιάζει, λοιπόν, τις χρεώσεις της προς τους enterprise πελάτες για την υποστήριξη των μηχανημάτων με XP. Αυτό ανερχόταν στα 200 δολλάρια ανά μηχάνημα για ένα χρόνο (με μέγιστο κόστος για κάθε εταιρεία τα 250.000 δολλάρια, ήτοι τα 1.250 μηχανήματα), ενώ πλέον θα είναι στα 400 δολλάρια για το καθένα με μέγιστο κόστος το μισό εκατομμύριο!

    windows-xp-bliss-start-screen-100259803-orig

    Με τη μέθοδο αυτή η Microsoft ελπίζει αφ’ενός να ωθήσει τους χρήστες να εγκαταλείψουν επιτέλους τα απαρχαιωμένα (και με σοβαρά κενά ασφαλείας) Windows XP, αφ’ετέρου να βγάλει περισσότερα χρήματα από αυτούς που δεν σκοπεύουν να το κάνουν, ώστε να καλύψει και αυτή το κόστος υποστήριξης του “νεκρού” λειτουργικού. Αυτή τη στιγμή τα Windows XP ακόμη έχουν μερίδιο της τάξης του 12-20% παγκοσμίως, εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς πως κυκλοφόρησαν το μακρινό 2001 και πως αντικαταστάθηκαν από τα Vista πριν από 8 χρόνια, το 2007!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles