18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft Edge: Θα αποκρύπτει αυτόματα το ιστορικό από ιστοσελίδες ενηλίκων

    Η Microsoft κατοχύρωσε πριν από λίγες ημέρες μία νέα πατέντα με την περιγραφή “AUTOMATION OF BROWSING MODE SWITCHING”. Σύμφωνα με αυτήν, ο Edge browser θα αποκρύπτει αυτόματα το ιστορικό που σχετίζεται με πρόσβαση σε … περίεργες ιστοσελίδες.

    edgw

    Ας δούμε σε αυτό το σημείο τι αναφέρει χαρακτηριστικά η πατέντα: «Ορισμένες ιστοσελίδες, περιλαμβάνουν περιεχόμενο που ένας χρήστης δε θα θέλει να συνδέεται με την «ταυτότητά» του ή τη συσκευή του. Ως εκ τούτου, πολλοί browsers χρησιμοποιούν ένα private mode, που επιτρέπει σε αυτούς να επισκέπτονται ιστοσελίδες και να περιορίζουν στο ελάχιστο τα δεδομένα που αποθηκεύονται και τα οποία αποδεικνύουν ότι ο χρήστης επισκέφθηκε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Επιπλέον, οι τυπικές υλοποιήσεις των άλλων browsers απαιτούν από το χρήστη να την ενεργοποιήσει, ενώ στην περίπτωση του Edge θα γίνεται αυτόματα».

    Να σημειωθεί, ότι ο Edge browser ίσως αποφασίζει πως το ιστορικό μιας ιστοσελίδας χρειάζεται να αποκρύπτεται, είτε βάσει μιας λίστας που θα υπάρχει τοπικά, είτε μέσω cloud. Η Microsoft σημειώνει, ότι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή ιστοσελίδες με ιατρικές οδηγίες, ίσως χρειαστεί να τους συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο ο Edge. Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο γίνει τελικά διαθέσιμο σαν feature στον browser, το σίγουρο είναι ότι θα βρει απήχηση και ίσως κάνει μερίδα χρηστών να μετακινηθεί στον Edge.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles