20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Έκρηξη 33% σημείωσαν τα κέρδη της, εξαιτίας του cloud, των PCs και του Xbox!

    Μπορεί αρκετές εταιρείες να έχουν υποστεί της αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο η Microsoft δεν καταλαβαίνει τίποτα, καθώς (με ή χωρίς Κορονοϊό) τα κέρδη της διαρκώς αυξάνονται. Ενδεικτικό είναι ότι η εταιρεία που ίδρυσε ο Bill Gates, ανέφερε έσοδα στα 43.1 δισεκατομμύρια (17% παραπάνω σε σχέση με πέρσι), πράγμα που μεταφράζεται σε 2.9 περισσότερα δισεκατομμύρια από ότι αρχικά είχαν υπολογίσει οι οικονομικοί αναλυτές. Μάλιστα, τα κέρδη της σημείωσαν τεράστια αύξηση, η οποία άγγιξε το 33% (15.5 δισεκατομμύρια)!

    Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, το cloud ήταν αυτό που έσωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην εξαιρετική οικονομική εικόνα της Microsoft, με την αύξηση των εσόδων να αγγίζει το 23% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, η Microsoft τα πήγε εξαιρετικά και στην ευρύτερη αγορά των PC και του Personal Computing. Τόσο τα Windows, Surface όσο και τα Xbox brands γνώρισαν αύξηση που άγγιξε 14% φτάνοντας έτσι τα 15.1 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας μάλιστα και τις αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για 13.55 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι «δουλειές» του Xbox πήγαν καλά, καθώς τα Xbox content και services γνώρισαν αύξηση της τάξεως του 40%, ενώ οι πωλήσεις hardware (όπως ήταν λογικό λόγω Xbox Series X/S) αυξήθηκαν κατά 86%! Όπως όλα δείχνουν και το 2021 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για την Microsoft σε οικονομικό επίπεδο.     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles