15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Ενσωματωμένο ChatGPT και λειτουργίες AI στο αναβαθμισμένο Bing

    Μια νέα εποχή ξεκινά για τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσημα πριν από μερικές ώρες ότι, σε συνεργασία με την OpenAI, «εξοπλίζει» το Bing με AI τεχνολογία. Παράλληλα, η εταιρεία είχε έναν κρυμμένο άσσο στο… μανίκι της, αφού γνωστοποίησε ότι η επόμενη έκδοση του Bing θα έρθει με ένα next-generation γλωσσικό μοντέλο που, σύμφωνα με τη Microsoft, είναι πολύ πιο ισχυρό από το  ChatGPT.

    Η εταιρεία ονομάζει τη νέα τεχνολογία Prometheus Model. Εγγυάται ακριβέστερα και ταχύτερα αποτελέσματα αναζήτησης και μεγαλύτερη ασφάλεια στη χρήση του Bing. Το νέο Bing προσφέρει chat και μια μπάρα αναζήτησης με πολλές δυνατότητες πειραματισμού. Η νέα τεχνολογία μπορεί να δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις σε απλά ερωτήματα, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να ψάξει σε κάποια ιστοσελίδα, τη στιγμή που η διαδραστική συνομιλία έρχεται να δώσει σαφείς απαντήσεις σε πιο σύνθετα ερωτήματα. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Microsoft Prometheus model είναι ικανό να παράγει περιεχόμενο, να συντάξει e-mails, blog posts και δημοσιεύσεις για πλατφόρμες social media.

    Είναι γεγονός ότι η «μάχη» της τεχνητής νοημοσύνης έχει ξεκινήσει ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες η Google ανακοίνωσε τη δική της πρόταση που φέρει το όνομα Bard. Tο Bard αποτελεί μια πειραματική υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης, με την οποία οι χρήστες μπορούν να συζητήσουν. Βασίζεται στο υπάρχον γλωσσικό μοντέλο για διαλόγους της Google (LaMDA), το οποίο ανέπτυξε η εταιρεία πριν από δύο χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Bard: Ανατρέπει τη “σκακιέρα” η απάντηση της Google στο ChatGPT

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles