19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Οι σαμπάνιες ανοίγουν στο Redmond, καθώς η Microsoft σημειώνει αύξηση κερδών!

    Μπορεί τα Windows 8 να μην πηγαίνουν τόσο καλά εμπορικά, ενώ και το τμήμα της κινητής τηλεφωνίας της Microsoft να μην σημειώνει και τις πιο “top” πωλήσεις που υπάρχουν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η οικονομική πορεία της Microsoft είναι κακή (κάθε άλλο μάλιστα!). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που βγήκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, ο γίγαντας του computing και των νέων τεχνολογιών σημείωσε μεγάλη αύξηση κερδών μεταξύ του χρονικού διαστήματος από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. microsoft skypeΕιδικότερα, τα κέρδη της Microsoft ανήλθαν στο αστρονομικό ποσό των 23.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση κατά 4.7 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι. Αποκωδικοποιώντας το παραπάνω ποσό, 10.96 δισεκατομμύρια προήλθαν από το τμήμα των software και hardware καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, με την υπηρεσία cloud Office 365, να παίζει κυρίαρχο ρόλο στην προαναφερθείσα αύξηση. Παράλληλα, οι πολύ καλές πωλήσεις του Surface Pro 3 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατακόρυφη αύξηση των κερδών του κολοσσού του computing. Ενδεικτικό είναι ότι η subscription-based υπηρεσία Office 365, έχει τριπλασιάσει τα κέρδη της σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Επίσης, ο τομέας των video games και του home entertainment δεν τα πήγε καθόλου άσχημα σε εμπορικό επίπεδο, με τις πωλήσεις του Xbox One να σημειώνουν αύξηση της τάξεως του 102% (2.4 εκατομμύρια κονσόλες μέσα στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα). Οι αναλυτές θεωρούν ότι η άνοδος των κερδών της Microsoft οφείλεται σε ένα ποσοστό και στο γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η αγορά των PC δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης και σταθεροποίησης.

    microsoft-way

    Η προσεκτική διαχείριση του CEO της Microsoft, Satya Nadella δείχνει τελικά ότι αποδίδει καρπούς, καθώς παρά τις κακές επιλογές που έγιναν στο παρελθόν, η Microsoft δείχνει να μην επηρεάζεται και εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή (και από ότι μας δείχνουν και τα τελευταία αποτελέσματα πολύ δύσκολα θα κατέβει από εκεί).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles