22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Παγκόσμια διάκριση για την κυπριακή ομάδα στον διαγωνισμό Imagine Cup 2014

    Σημαντική διάκριση πέτυχε για πρώτη φορά η Κύπρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Τεχνολογίας Imagine Cup τον οποίο διοργανώνει η Microsoft για 12η συνεχόμενη χρονιά. Η κυπριακή αποστολή κέρδισε το “Facebook Creativity Award” με την τεχνολογική της πρόταση, LADYBUG.

    microsoft imagine cup ladybug 3 (1)

    Ο φετινός  διαγωνισμός Imagine Cup, πραγματοποιήθηκε στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών, και οι ελπίδες της Κύπρου στηρίχθηκαν στην ομάδα του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας που συμμετείχε στον διαγωνισμό με το όνομα “IJ Developers”.

    Η καινοτόμος τεχνολογική πρόταση της κυπριακής ομάδας LADYBUG στηριζόταν σε μια έξυπνη λύση, που προσφέρει αισθητή μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια, οργανισμούς και επιχειρήσεις, μέσα από ένα σύστημα άμεσης παρακολούθησης και ελέγχου των ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας εφαρμογής (application) και μιας συσκευής που ονομάστηκε “Leaf”, στην οποία συνδέονται οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει μέσω διαδικτύου, κινητής συσκευής ταμπλέτας ή τηλεφώνου. Πέραν της εφαρμογής, οι χρήστες του LADYBUG θα έχουν στη διάθεσή τους τις απαραίτητες τεχνολογίες έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των συσκευών, έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε έξυπνες λύσεις και συμβουλές για οικονομική λειτουργία. Επιχειρηματικά, οι δημιουργοί του LADYBUG θα επωφελούνται από ένα μικρό ποσοστό από τη μείωση του κόστους στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού.

    microsoft imagine cup ladybug 1

    Η κυπριακή ομάδα, αποτελείται από τους φοιτητές Γρηγόρη Vishnumolakala, Pooya Charmarai Tohidi, Seyed Hessan Adnani Hosseini και Ali Tayari, με μέντορα τον τελειόφοιτο στον κλάδο Engineering του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Γιώργο Θεοχάρους.

    Σημειώνεται ότι η Microsoft μέσω του Imagine Cup, με σύνθημα “Dream it, Build it, Live it”, προωθεί νέες ιδέες και ενθαρρύνει φοιτητές να ξεπεράσουν τα όρια τους και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που έχουν σήμερα και στο μέλλον. Οι φοιτητές προγραμματιστές παίζουν τεράστιο ρόλο στην προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών με τρόπους που αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε, ζούμε και παίζουμε. Το πρόγραμμα Imagine Cup της Microsoft έχει στόχο την ενδυνάμωση ακόμη περισσότερων φοιτητών, σε νεαρότερες ηλικίες, με την τεχνολογία, τις δεξιότητες και τα μέσα που χρειάζονται για να κτίσουν μια μακροπρόθεσμη σχέση με την τεχνολογία, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη της νέας γενιάς καινοτόμων επαγγελματιών.

    Ο Product Marketing Manager (Server and Tools) της Microsoft, Βαλεντίνος Γεωργιάδης, δήλωσε: «Η Microsoft είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε από δύο καινοτόμους φοιτητές με μεγάλες φιλοδοξίες. Με τον διαγωνισμό Imagine Cup, η Microsoft προσπαθεί να ενθαρρύνει νεαρούς να καινοτομήσουν στον τομέα της τεχνολογίας, με τη δημιουργία εφαρμογών και νέων ιδεών χωρίς όρια. Η εταιρεία μας θέλει να ενώσει φοιτητές από όλο τον κόσμο με τελικό στόχο να προωθήσει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα σε διεθνές επίπεδο».

    Ο επικεφαλής της ομάδας “IJ Developers”, Pooya Charmarai Tohidi, δήλωσε σχετικά: «Ήταν ο καλύτερος διαγωνισμός για StartUp που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που πιστεύουμε κάθε φοιτητής πρέπει να έχει στη ζωή του. Ο διαγωνισμός ήταν πραγματικά μοναδικός και ευχαριστούμε θερμά τη Microsoft γι’ αυτή την ευκαιρία. Το βραβείο που έχουμε κερδίσει θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε την ιδέα μας σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι μια καινούρια αρχή για όλη την ομάδα».

    Συνολικά 34 ομάδες φοιτητών, εκπροσωπώντας 34 χώρες, διαγωνίστηκαν στον Παγκόσμιο Τελικό αφού κέρδισαν στους εθνικούς και διαδικτυακούς διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο. Η Microsoft παρέδωσε χρηματικά και άλλα βραβεία στις ομάδες που νίκησαν, αξίας πέραν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων κατά τη διάρκεια του ετήσιου προγράμματος Imagine Cup. Άλλα βραβεία περιλαμβάνουν boot camps, ταξιδιωτικά πακέτα και διαμονή, και έπαθλα για τους νικητές του Παγκόσμιου Τελικού.

    Μεγάλοι νικητές της διοργάνωσης ήταν η ομάδα της Αυστραλίας, με το project Eyenaemia, με το οποίο ο χρήστης, βγάζοντας μια φωτογραφία selfie, μπορεί να εξακριβώσει αν πάσχει από αναιμία, χωρίς να χρειάζονται αιματολογικές αναλύσεις.

    Στην Κύπρο, οι εθνικοί τελικοί του Imagine Cup διοργανώνονται από τη Microsoft και φέτος πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη της εταιρείας WARGAMING η οποία εξειδικεύεται στον τομέα διαδικτυακών παιχνιδιών, επιτρέποντας στους “IJ Developers” να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Παγκόσμιο Τελικό στο Seattle.

    Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό τεχνολογίας Imagine Cup, υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.imaginecup.com.

    microsoft imagine cup ladybug 3 (2)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles