18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Εγκαινιάσθηκε το Microsoft Innovation Center που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

    microsoft innovation center 1

    Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία η τελετή των εγκαινίων του Microsoft Innovation Center που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του European University.

    Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Εμπορίου, Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης εκ μέρους του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην παρουσία του Πρόεδρου της Microsoft στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, κ. Don Grantham.

    Το Microsoft Innovation Center είναι εξοπλισμένο με κορυφαίες τεχνολογίες, όπου εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του κλάδου της τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας, και ανάπτυξης λογισμικών, βοηθώντας έτσι στη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας μέσω δεξιοτήτων, επαγγελματικής κατάρτισης, συνεργασιών και της καινοτομίας.

    Σημειώνεται ότι το MIC είναι μια συνεργασία της Microsoft Κύπρου και του European University Cyprus (EUC), με έδρα το EUC και θα είναι ανοικτό σε φοιτητές, επαγγελματίες του κλάδου της τεχνολογίας και της πληροφορικής, και ερευνητές. Τα προγράμματά του θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Κύπρου, και θα συνεργάζεται με την τοπική κοινωνία για να προάγει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις. Μέσα από το MIC οι οργανισμοί θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια, σεμινάρια για φοιτητές, startups και προγραμματιστές, ενώ θα παρέχει πρόσβαση σε τεχνογνωσία και πόρους που θα στηρίζουν πρωτότυπες νέες λύσεις, δοκιμές σε υφιστάμενες εφαρμογές, και την ανάπτυξη νέων ιδεών και επιχειρήσεων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο Microsoft Innovation Center λειτούργησε το 2002 και από τότε έχουν δημιουργηθεί πέραν των 110 κέντρων σε 38 χώρες, μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται πλέον και η Κύπρος. Τα Microsoft Innovation Centres γίνονται σε συνεργασία με την εταιρεία Microsoft και τοπικούς συνεργάτες που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

    microsoft innovation center 4

    microsoft innovation center 4

    microsoft innovation center 5

    microsoft innovation center 3

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles