21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Υπόσχεται μικρότερες και γρηγορότερες αναβαθμίσεις στα Windows 10

    Η Microsoft ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες μια νέα έκδοση του προγράμματος «Windows as a Service» για τα Windows 10. Οι νέες αλλαγές που προωθεί η εταιρεία θα προσφέρουν στους τελικούς χρήστες μικρότερες σε μέγεθος ενημερώσεις, ενώ θα επιταχυνθεί σημαντικά και ο ρυθμός διάθεσής τους. Κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό μέσω της νέας πλατφόρμας ενοποιημένων ενημερώσεων (Unified Update Platform -UUP).

    microsoft

    Η Microsoft εξηγεί πώς λειτουργεί η όλη διαδικασία με λεπτομερείς αναφορές στο ιστολόγιό της: «Το πακέτο ενημερώσεων θα διαθέτει μόνο τις αλλαγές που έγιναν από την τελευταία φορά που αναβαθμίσατε τη συσκευή σας αντί για μια ολόκληρη έκδοση. Καθώς θα αρχίζουμε να ενσωματώνουμε τις νέες τεχνολογίες, οι χρήστες θα πρέπει να αναμένουν μια μείωση του μεγέθους των ενημερώσεων της τάξεως του 35%, όταν αναβαθμίζουν από ένα σημαντικό παλαιότερο Update σε ένα νεότερο. Εργαζόμαστε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση και στόχος μας είναι να εφαρμοστεί στις μελλοντικές ενημερώσεις, μετά από το Windows 10 Creators Update».

    Οι αλλαγές όμως δε σταματούν εδώ. Σήμερα, η αναζήτηση για νέες ενημερώσεις σε ένα PC διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα, εξαιτίας της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ του υπολογιστή και των servers της Microsoft. Με τις νέες αλλαγές που προωθούνται, θα επιταχυνθεί σημαντικά και η διαδικασία ελέγχου για νέες ενημερώσεις. Παλαιότερα, μια νέα συσκευή Windows 10 Mobile ερχόταν με τη βασική έκδοση και η αναβάθμιση στην τελευταία γινόταν σε δυο στάδια. Πρόκειται για μια πολύ διαφορετική τακτική σε σχέση με τα PCs, τα οποία αναβαθμίζονται απευθείας στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού. Η πρακτική αυτή υιοθετείται πλέον και στην έκδοση των Windows για φορητές συσκευές.

    Οι νέες αλλαγές έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ για τους Insiders των Windows 10 Mobile, ενώ, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα γίνουν διαθέσιμες και για τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών. Επισήμως, οι αλλαγές αυτές θα γίνουν διαθέσιμες λίγο μετά την διάθεση του «Creators Update» στις αρχές του επόμενου έτους και πριν το επόμενο σημαντικό Update προς το τέλος του χρόνου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles