13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    H αυλαία πέφτει για το Kinect for Windows!

    Το Kinect ήταν ένα gaming περιφερειακό που όταν εμφανίστηκε η Microsoft το παρουσίασε ως το “next big thing” της gaming τεχνολογίας. H πορεία του ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς διατήρησε έναν casual χαρακτήρα και απέτυχε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πιο hardcore gamers, με αποτέλεσμα να περιορίζεται πλέον σε έναν πιο υποστηρικτικό ρόλο. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι εφαρμογές του Kinect δεν αφορούν μόνο το gaming, καθώς ο σένσορας της Microsoft μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δεκάδες άλλες λειτουργικές χρήσειςKinect_1

    Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι γύρω από το Kinect έχει αναπτυχθεί μία μεγάλη και ισχυρή community από developers που επιχειρεί να ξεδιπλώσει αρκετές από τις αρετές του, αναδεικνύοντας τις ικανότητες του μηχανήματος.  Οι συγκεκριμένοι developers χρησιμοποιούν αρκετά το Kinect for Windows, την ειδική έκδοση του Kinect sensor για PC, ωστόσο όπως ανακοινώθηκε από τους υπευθύνους της Microsoft, το Kinect for Windows θα σταματήσει να διατίθεται στην αγορά. Αυτή η απόφαση σίγουρα δεν θα πρέπει να μας προξενεί έκπληξη, καθώς είναι γνωστό ότι η Microsoft βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε μία φάση αναδιάρθρωσης και επανεξέτασης αρκετών  εκ των προϊόντων της. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο κολοσσός των νέων τεχνολογιών θα σταματήσει και την υποστήριξη, καθώς η Microsoft έχει αναπτύξει έναν ειδικό αντάπτορα (που στοιχίζει 49$), ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους users να συνδέσουν το PC τους με το Kinect v2 που αποτελεί την δεύτερη (και πιο ανεπτυγμένη τεχνικά) version του σένσορα και η οποία βρίσκεται στο Xbox One.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles