22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Νέα πρόταση για δεκαετή παραμονή του Call of Duty στο PlayStation

    Το προηγούμενο έτος, η ανακοίνωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft έπεσε σαν… βόμβα στη βιομηχανία του gaming, αφού πρόκειται για ένα deal ύψους 70 δις. δολαρίων, που αλλάζει τη «σκακιέρα» του ανταγωνισμού.

    Η πρόθεση εξαγοράς μπορεί να ανακοινώθηκε, όμως η ολοκλήρωσή της υπόκειται σε αρκετούς ελέγχους. Η απορρόφηση της Activision άλλωστε, που ελέγχει μερικά από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια, όπως το World of Warcraft και το Call of Duty, θα αναδείξει τον τεχνολογικό κολοσσό στην τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία gaming και θα ενισχύσει τις συνδρομές για το Game Pass.
    Το Call of Duty έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών εδώ και καιρό. Η Microsoft τώρα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα των New York Times, φέρεται να πρόσφερε στη Sony τη δυνατότητα να διατηρήσει το Call of Duty στο PlayStation για 10 χρόνια. Η προσφορά κατατέθηκε στις 11 Νοεμβρίου, η Sony όμως αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

    Νωρίτερα, ο CEO του PlayStation Jim Ryan είχε αποκαλύψει ότι η Microsoft είχε προσφέρει 3 μόνο χρόνια παραμονής για το Call of Duty στο PlayStation, μετά τη λήξη της ισχύουσας συμφωνίας. O επικεφαλής, βέβαια, του Xbox, ο Phil Spencer, έχει αναφέρει πολλές φορές ότι η εταιρεία δε σκοπεύει να απομακρύνει το Call of Duty από το PlayStation. Σε ανακοινώσεις τους τόσο η Microsoft όσο και η Activision έχουν δηλώσει πως συνεργάζονται πλήρως με τις εποπτικές αρχές με στόχο την επικύρωση της συμφωνίας. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι τον Ιούνιο του 2023, αν το επιτρέψουν οι ρυθμιστικές αρχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Call of Duty: Modern Warfare II Review

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles