18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Microsoft: Ο φόβος για τη Google πίσω από την επένδυση στην OpenAI

    Η Microsoft επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην OpenAI το 2019, επειδή ανησυχούσε ότι η Google ήταν χρόνια μπροστά όσον αφορά τις προσπάθειες ανάπτυξης της AI. Ένα εσωτερικό email, με τίτλο “Thoughts on OpenAI”, μεταξύ του CTO της Microsoft Kevin Scott, του CEO Satya Nadella και του συνιδρυτή Bill Gates αποκαλύπτει μερικές από τις συζητήσεις υψηλού επιπέδου γύρω από μια επενδυτική ευκαιρία τους μήνες πριν η Microsoft αποκαλύψει τη συνεργασία.

    Το email κυκλοφόρησε την Τρίτη ως μέρος της συνεχιζόμενης αντιμονοπωλιακής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον της Google.

    «Είμαστε πολλά χρόνια πίσω από τον ανταγωνισμό όσον αφορά την κλίμακα του machine learning», γράφει ο Scott στο email του στις 12 Ιουνίου 2019 προς τους Nadella και Gates. Περιγράφει λεπτομερώς πώς χρειάστηκαν έξι μήνες για τους μηχανικούς της Microsoft να αναπαράγουν το γλωσσικό μοντέλο BERT της Google και να το εκπαιδεύσουν “επειδή η υποδομή μας δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων”.

    Ο Scott αναφέρει επίσης ότι αρχικά απέρριψε τις προσπάθειες AI της OpenAI και δεν έδωσε σημασία στη Google DeepMind, την περίοδο που οι εταιρείες ανταγωνίζονταν για να δουν ποιος “θα μπορούσε να επιτύχει το πιο εντυπωσιακό κόλπο”. Πρόκειται για μια σαφή αναφορά στα demos AlphaGo Zero της Google DeepMind. Ο Scott γρήγορα εντυπωσιάστηκε, όταν τα πράγματα κινήθηκαν προς τα μοντέλα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας. «Την περίοδο που προσπαθούσα να καταλάβω όλα τα κενά δυνατοτήτων μεταξύ της Google και εμάς για την εκπαίδευση μοντέλων, ανησύχησα πολύ, πολύ», έγραψε ο Scott.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles