18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft Office: Οι top εναλλακτικές (και FREE) λύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε!

    Το Office της Microsoft είναι ένα εργαλείο που όλοι γνωρίζουμε ότι κάνει τη ζωή κάθε χρήστη πιο εύκολη. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για την πληρέστερη, πιο δημοφιλή και πιο καλά ενημερωμένη σουίτα γραφείου που υπάρχει στον κόσμο του computing, προσφέροντας εντυπωσιακή συμβατότητα με δεκάδες αρχεία, αλλά και τεράστια ευκολία χρήσης. Ωστόσο, όλα αυτά έρχονται και με κάποιο ορισμένο κόστος, για αυτό και εάν ανήκετε στους users που διαθέτουν περιορισμένο οικονομικό budget και δεν επιθυμείτε να ξοδέψετε ούτε… cent για να κάνετε τη δουλειά σας, δεν χάνετε τίποτα να ρίξετε μια ματιά σε μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη δουλειά σας, εύκολα και οικονομικά…

    LibreOffice

    Το LibreOffice πρόκειται για μια εξαιρετικά δημοφιλή office suite, προσφέροντας μια basic υποστήριξη και καλή συμβατότητα στα υποστηριζόμενα file formats. Αυτή η δωρεάν και open-source λύση ενδέχεται να μην διαθέτει την ευελιξία του Microsoft Office και να έχει και ορισμένα bugs, ωστόσο στο μεγαλύτερο κομμάτι της η εμπειρία που προσφέρει δύναται να σας καλύψει στις καθημερινές ανάγκες σας.

    OpenOffice

    H σουίτα που αποτελεί ένα δημιούργημα της Apache αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη για τους users, οι οποίοι δεν έχουν αυξημένες απαιτήσεις. Αν και κάποιοι ενδέχεται να προβληματιστούν από το λίγο πιο παλιό UI, παρόλα αυτά είναι μια αξιόπιστη πρόταση που θα σας ανταμείψει πλήρως.

    Google Docs

    Το Google Docs είναι μια ιδανική δωρεάν περίπτωση για εκείνους που τους αρέσει να δουλεύουν online. Υποστηρίζει δυνατότητες import/export των πιο δημοφιλών file formats, ενώ διαθέτει και offline λειτουργία σε περίπτωση που χάσετε αιφνιδιαστικά την πρόσβαση σας στο Internet. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να διαμοιραστείτε με μεγάλη ευκολία τα documents και τα spreadsheets σας μέσω του Google Sheets.

    CryptPad

    Μια ακόμη εναλλακτική free αλλά και paid web-based πρόταση στο MS Office. Αν και δεν διαθέτει όλες τις λειτουργίες της σουίτας της Microsoft, ωστόσο επικεντρώνεται σε μια σειρά από security επιλογές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε encrypt τα αρχεία σας για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

     SoftMaker Office

    Το Softmaker προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, ενώ στα πλεονεκτήματα του είναι ότι εκτός από Windows είναι διαθέσιμο και για Windows. Η εν λόγω λύση έρχεται σε free και paid μορφή, όπου τα βασικά χαρακτηριστικά του θα τα βρείτε στη δωρεάν έκδοση, ενώ στην επί πληρωμή version του σας περιμένουν ακόμη πιο πλούσια χαρακτηριστικά.

    WPS Office

    Το WPS Office το οποίο προέρχεται από το κινεζικό development house, KingSoft, φιλοξενείται σε πάρα πολλές mobile συσκευές και διακρίνεται για το εύχρηστο User Interface. Έρχεται σε δωρεάν και paid μορφή και σε περίπτωση έχετε τις (λογικές) επιφυλάξεις σας για το πόσο ασφαλή είναι τα cloud saves του, μπορείτε απλώς να απενεργοποιήσετε το συγκεκριμένο feature.

    Είμαστε βέβαιοι ότι οι παραπάνω προτάσεις θα σας λύσουν κυριολεκτικά τα χέρια και θα σας αποδείξουν ότι υπάρχει ζωή και χωρίς το Microsoft Office!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles