23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    H Microsoft σχεδιάζει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι των mobile πληρωμών!

    Το mobile pay αδιαμφισβήτητα αποτελεί το νέο trend της βιομηχανίας, καθώς όλοι οι μεγάλοι παίκτες ρίχνουν το βάρος στην περαιτέρω ανάπτυξη του και στην βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στους users. Είναι γνωστό ότι η Apple (με το Apple Pay) και η Google (με το Android Pay), αλλά και η Samsung με την αντίστοιχη δική της υπηρεσία επιχειρούν να πείσουν το καταναλωτικό κοινό για τις δυνατότητες των mobile payments.

    mobile-payments-e1427518904370

    Με τις προαναφερθείσες εταιρείες να σέρνουν τον χορό, όπως μπορείτε να φανταστείτε η Microsoft δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στις εξελίξεις. Για αυτό και όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε μία πρόσφατη συνέντευξη του το στέλεχος της Microsoft, Joe Belfiore, αυτή τη στιγμή η εταιρεία που εδρεύει στο Redmond επεξεργάζεται μία σειρά από σενάρια που σχετίζονται με την ανάπτυξη της δικής της πλατφόρμας mobile πληρωμών. Αν και ο Belfiore μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια της Microsoft στον τομέα των mobile πληρωμών, παρόλα αυτά δεν αναφέρθηκε καθόλου στον τρόπο που θα ενσωματωθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα στα Lumia smartphones. Ωστόσο, το στέλεχος της Microsoft δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρωταρχική μέριμνα τις εταιρείας του θα είναι η ασφάλεια των συναλλαγών, δίνοντας ενδεχομένως ώθηση στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Αν και ακόμη δεν υπάρχει τίποτα επίσημο για το πότε θα βγει η mobile payment λύση της Microsoft στον αέρα, στο άμεσο χρονικό διάστημα σίγουρα θα έρθουν στο φως περισσότερες λεπτομέρειες.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles