16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Πράσινο φως από την Κίνα στην εξαγορά της Activision-Blizzard

    Το πράσινο φως έδωσε η Κίνα σχετικά με την προσφορά της Microsoft να εξαγοράσει την Activision-Blizzard έναντι του ποσού των 69 δισ. δολαρίων. Οι προσπάθειες της Microsoft να αποκτήσει την εταιρεία πίσω από το Call of Duty έχουν συναντήσει πολλά εμπόδια από την ανακοίνωση του Ιανουαρίου 2022, όμως ο τεχνολογικός γίγαντας, μπορεί να πάρει μια… ανάσα μετά από αυτήν την ανακοίνωση.

    Η ανακοίνωση της προτεινόμενης εξαγοράς προκάλεσε “δονήσεις” σε όλη τη βιομηχανία του gaming λόγω του τεράστιου μεγέθους της, καθώς, αν περάσει, θα είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο επέλεξαν να εξετάσουν περαιτέρω αυτό το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση που θα είχε αυτό στους ανταγωνιστές της Microsoft στην παγκόσμια αγορά. Παρεμπιπτόντως, η CMA του Ηνωμένου Βασιλείου, η FTC των ΗΠΑ και η ΕΕ επέλεξαν να αφιερώσουν χρόνο για να διεξάγουν τη δέουσα προσοχή επί του θέματος, και δύο έχουν ήδη γνωστοποιήσει τις ετυμηγορίες τους. Η CMA επέλεξε να εμποδίσει την εξαγορά της Microsoft-Activision και η ΕΕ έδωσε υπό όρους έγκριση στη συμφωνία.

    Όπως ανέφερε το Seeking Alpha, “η κρατική διοίκηση της Κίνας για τη ρύθμιση της αγοράς χορήγησε άνευ όρων έγκριση για τη συμφωνία”, η οποία επιβεβαιώθηκε από τις πηγές του μέσου. Αυτό σίγουρα ενισχύει τις πιθανότητες της Microsoft να ολοκληρώσει την εξαγορά, καθώς η Βραζιλία, η Σαουδική Αραβία, η Χιλή, η Ιαπωνία, η Σερβία, η Νότια Αφρική και η Ουκρανία έχουν ήδη δώσει την έγκρισή τους στη συμφωνία.

    Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε το “The Smurfs 2 – The Prisoner of the Green Stone” (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles