24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Είναι επίσημο: η Microsoft παρουσίασε το Office για iPad

    Να λοιπόν που η Microsoft, επιτέλους, συνειδητοποιεί πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα πιο διαδεδομένα tablet στον κόσμο, τα iPad, θα τους ήταν τρομερά ευχάριστο να έχουν μία dedicated εφαρμογή για τα  Office προγράμματά τους. Έτσι, σε σχετικό event στο San Francisco, παρουσίασε την σουίτα Office για iPad, μία τριάδα εφαρμογών που θα είναι από τα ξημερώματα διαθέσιμη για τους κατόχους iPad.

    Photo_Mar_27__2_51_43_PM__1__verge_super_wide

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft, η σουίτα περιέχει όλα τα γνωστά features της σουίτας του Office 365 με παρόντα το Word, το Excel και το Powerpoint, στο look and feel που έχουν τα προγράμματα στην έκδοση του Office 2013, αίσθηση και χρηστικότητα που διαθέτουν και οι αντίστοιχες εφαρμογές για Mac και iPhone.

    Photo_Mar_27__2_51_42_PM_verge_super_wide

    Όσον αφορά την χρηστικότητα και τα πράγματα που θα μπορείτε να κάνετε με το Office για iPad, είναι πολύ περισσότερα από την iOS εφαρμογή που είχε λανσάρει η εταιρεία. Πέρα λοιπόν από κάποιες βασικές μορφοποιήσεις, οι κάτοχοι iPad που ασχολούνται με την δημιουργία κειμένων ή παρουσιάσεων θα δουν με ευχαρίστηση το κείμενο να «αγκαλιάζει» στοιχεία εικόνων όταν αυτά εισάγονται σε ένα έγγραφο Word, ή τα γραφήματα στο Excel να ανανεώνονται αυτόματα όταν εισάγονται νέα στοιχεία στα σχετικά κελιά που έχει επιλέξει κάποιον να οπτικοποιήσει.

    Photo_Mar_27__2_51_44_PM__1__verge_super_wide

    Στο Excel, επίσης, η Microsoft έχει τοποθετήσει ένα αριθμητικό keyboard για την εύκολη εισαγωγή αριθμών και συναρτήσεων ενώ το PowerPoint είναι πλήρως λειτουργικό, με την δυνατότητα επιτέλους να πραγματοποιεί κάποιος παρουσιάσεις κατευθείαν από το iPad του.

    IMAGE-02_PPTHero_iPad_Slvr

    Όπως σε όλες τις τελευταίες σουίτες Office, ο χρήστης συνδέεται με τον Microsoft λογαριασμό του και μπορεί να έχει αποθηκευμένα τα έγγραφά του στο OneDrive, άρα προσβάσιμα από κάθε του συσκευή πια. Και αυτός είναι στόχος απ’ ότι φαίνεται για τη Microsoft. Πρώτα απ’ όλα να καλύψει το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς που την ενδιαφέρει πάρα πολύ, δηλαδή τους business users που διαθέτουν iPad, αλλά και να ενισχύσει το “cloud” όνειρό της, κάτι στο οποίο φαίνεται να πιστεύει πάρα πολύ ο Satya Nadella.

    To σετ εφαρμογών Office για iPad θα είναι άμεσα διαθέσιμο όπως είπαμε και θα είναι δωρεάν για όσους θέλουν να ανοίγουν αρχεία Word, Excel και PowerPoint. Αν θελήσετε να επεξεργαστείτε ή να δημιουργήσετε έγγραφα, θα χρειαστεί να πληρώνετε μηνιαία συνδρομή για το Office 365, η οποία αναμένεται να σας κοστίσει, στο Personal Plan 6,99 δολάρια τον μήνα ή 69,99 δολάρια για ένα χρόνο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles